Gå til sidens hovedinnhold

Lillehamring forsvarer siktet politileder i Oslo

Artikkelen er over 2 år gammel

En politileder på Østlandet må i september møte i retten, tiltalt for å ha oppsøkt og sett overgrepsmateriale mot barn på nettet. Hans forsvarer er advokat Line Foss fra Lillehammer.

OSLO: Hun er datter av lillehammeradvokaten Svein Harald Foss, men bor selv og arbeider i Oslo, der hun er ansatt i advokatfirmaet Salomon-Johansen.

 

Nekter straffskyld

Rettssaken mot politimannen er berammet i Asker og Bærum tingrett 26. september. Line Foss sier på sin side at klienten nekter straffskyld etter tiltalen som er tatt ut.

Politiet opplyser at de foretok en ransakelse hjemme hos politilederen, og at etterforskerne der fant spor av at han hadde oppsøkt overgrepsmateriale på internett.

– Politiet etterforsket en annen straffesak mot tiltalte, og i tilknytning til den saken ransaket vi hjemmet hans. I beslaget fant vi en betydelig mengde overgrepsmateriale som vi har tatt ut tiltale for, sier politiadvokat Julie Ulstein til NRK.

Mannen skal ikke ha lagret noe av det han har sett på.

– Kan straffes uansett

– Det har ingen betydning for straffverdigheten om man har lastet ned materialet eller sett det på dataskjermen, sier Ulstein til TV 2.

Av tiltalen går det fram at mannen skal ha begått de straffbare handlingene fra februar 2016 til mai 2017. Han ble tatt ut av lederrollen sin i politiet da etterforskningen startet i mai i fjor, og suspendert fra stillingen da siktelsen ble utvidet. Hvilke konsekvenser saken vil få videre, er ikke avklart.

Det er satt av én dag til saken i retten.