Landbruksministeren er på Innlands-turné tirsdag. Først på planen er besøk hos Rudi i Ringebu. Der skal de to, sammen med blant andre ordfører Arne Fossmo (Ap), diskutere ulike temaer. Blant annet for å se hvordan landbruket drives på Ringebu-gården.

Andre temaer landbruksministeren diskuterte med Rudi var rekruttering til landbruket, rovdyrproblematikk og at næringen gjerne ønsker bedre vilkår.

På Twitter viste Dale at han var fornøyd med oppholdet i formiddag.

– Kvitild var ei triveleg dame. Det var forøvrig mor di også. Takk for meg og lukke til gardsarbeidet Therese Rudi, skrev Dale med et bilde av en sau (som trolig heter Kvitild).

Les også: Ministeren takket ja til besøk i dalen

Les også: - Horribelt med hets mot Therese Rudi, sier Tine-sjefen

– Vi har store muligheter til å øke matproduksjonen her i Gudbrandsdalen, vi har jo masse gras- og beiteressurser, men vi trenger bønder til å drifte disse arealene. Vi kan flytte bønder, men vi kan ikke flytte jorda, sa Rudi til GD i starten av januar.

Årets bygdeprofil?

Avisa Nationen deler ut prisen til personer som på hver sin måte har utmerket seg ved å profilere Bygde-Norge på en positiv måte, eller på annet vis gjort en spesiell innsats for eller i distrikene. Rudi er med i kampen om å vinne prisen, som deles ut i slutten av februar.

I kunngjøringen om finalistene skriver avisa at Rudi er blogger og gjennom den deler ting fra livet sitt på gården i Ringebu og som produsentrådgiver for Q-bøndene. Totalt er det seks finalister.

Utenom Rudi er gardbruker Lars Petter Bartnes fra Steinkjer, artist Sondre Justad, rektor og professor Dag Jørund Lønning, Anno-vinner Emilie Enger Mehl og gardbruker Live Svalastog Skinnes fra Krødsherad i finalen.

– Et friskt pust

Juryen som har plukket ut finalistene skriver følgende om odelsjenta:

– Har markert seg som et friskt pust i landsbruksdebatten. Ble som 22-åring valgt inn i sentralstyret for Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Vinneren kåres gjennom en avstemning. Både via Nationens nettsider og på SMS skal folket avgi sin stemme fram til 19. februar. Tidligere har blant andre Merete Furuberg (leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag), Yasmin Syed (programleder i NRK), Therese Johaug (langrennsløper) og Odd Nordstoga (artist) vunnet prisen.