Endelig obduksjonsrapport er klar: Janne Jemtland døde trolig av drukning

Den endelige obduksjonsrapporten i saken om Janne Jemtland er klar. Konklusjonen er at drukning antas å være dødsårsak.

DEL

Det skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

Skuddskaden Jemtland ble påført er en dødelig skade i seg selv, men påtalemyndigheten vil ikke gå nærmere inn på obduksjonsrapporten nå da dette vil være å anse som forhåndsprosedyre.

– Dette gjelder også detaljer rundt våpenet som ble funnet 8. mai og politiets undersøkelser av dette, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet har nå ferdigstilt etterforskningen av drapet på Janne Jemtland, og saken er oversendt til Hedmark og Oppland statsadvokatembeter med påtalemyndighetene i politiet sin innstilling i saken. Den utdypes ikke nærmere i pressemeldingen.

– Det har vært jobbet med saken gjennom hele sommeren og ferdigstillelse av de siste etterforskningsskrittene er fullført de siste dagene. Politiet og påtalemyndigheten tar for øvrig høyde for at det kan være aktuelt med ytterligere etterforskningsskritt i en sak som denne, sier politiet i pressemeldingen.

Saken er forhåndsberammet til uke 46-48 i Hedmarken tingrett. Statsadvokat Iris Storås skal behandle saken hos statsadvokatembetet.

Jemtland forsvant etter en fest i Brumunddal 29. desember i fjor. Ektemann ble pågrepet og siktet for drap 12. januar. Dagen etter påviste han stedet i Glomma hvor hun ble funnet.

Les også: Politiet ber om forlenget fengsling for ektemannen til Janne Jemtland

Les også: Sogneprest i Jemtlands begravelse: – Vanskelig og forferdelig tristArtikkeltags