Ringsaker-pensjonistene vet hvordan de vil ha det når de samles. De vil ha litt av alt. Derfor var det en bred meny på planen da de var samlet til sitt september-møte på Brøtheim i Brøttum torsdag kveld.

Ikke bare var assisterende rådmann i kommunen Espen Hvalby på plass for å snakke om kommunens økonomi og budsjetter, men det var dandert lekkert opp med snitter og kokt mengder med kaffe. I tillegg sparte de det beste til slutt, for da dukket det som nærmest kan regnes som et husband opp – «Ring Bælj og Streng».

– Da kan vi hive oss med i dansen, fortalte leder i foreningen, Liv Helene Skaug, med et bredt glis til GD mens serveringen fortsatt pågikk i bakgrunnen.

Les også: Ventelister for å få hyttetomt i Lunkelia

– For unge 67-åringer

Omtrent 60 pensjonister var på plass på møtet. Totalt har foreningen 147 medlemmer.

– Vi er en stor forening. Dette er ikke det største møtet vi har. Vi reiser rundt i distriktet på møtene våre, og har medlemmer fra Moelv og nordover. Vi har til og med medlemmer fra Lillehammer, forteller Skaug.

Hun legger ikke skjul på at det er vanskelig med rekruttering.

– 67-åringer i dag føler seg unge og har ikke bruk for foreningen. Nå reiser for eksempel folk til Tyrkia hele tiden, og da trenger de ikke våre turer, sier lederen.

Les også: Fylkesmannen presenterer kommunekartet

Les også: Ringsaksokning dømt til fengsel og bot

(Saken fortsetter under bildet)

 

Planer og budsjetter

Selv om en times foredrag om budsjettene i kommunen for de siste årene kan virke noe kjedeligere enn bespisning med påfølgende dans, var det stor interesse i salen for det assisterende rådmann la fram for de eldre.

Leder Skaug sier dette er en viktig del av arbeidet i foreningen.

– Vi setter opp halvårsplaner for virksomheten vår. Da vil vi høre hva rådmannen tenker og sier om økonomien. Vi presenterer også referat fra egne møter, sier hun.