Rød-grønn enighet

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap), Åse Gyda Skålerud (Sp), varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) og Edel Karin Joløkken (Sv) fortsetter samarbeidet.

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap), Åse Gyda Skålerud (Sp), varaordfører Geir Roger Borgedal (Ap) og Edel Karin Joløkken (Sv) fortsetter samarbeidet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Arbeiderpartiet i Ringsaker fortsetter det rød-grønne samarbeidet, og gir i den forbindelse fra seg flertallet i formannskapet.

DEL

– Vi har kommet til enighet om å videreføre den rødgrønne plattformen som vi har god erfaring med fra forrige periode, sier ordfører Anita Ihle Steen.

– Vi har lang og god erfaring med dette samarbeidet nå. Vi søker enighet i budsjettarbeidet og i enkeltsaker, men respekterer også at vi er uenige i enkelte saker, sier Geir Roger Borgedal (Ap), som blir varaordfører de neste fire årene.

– Det betyr mye for oss at vi har erfart at vi kan være uenige i sak, og at det ikke blir noen sure miner av den grunn, sier Åse Gyda Skålerud (Sp), som nå tar over førsteplassen i Ringsaker Sp etter veteranen Ole Johan Hjelmstad, som nå gir seg i politikken.

Gir fra seg flertallet

Det sitter 11 representanter i formannskapet i Ringsaker. Enigheten mellom de tre partiene gjør at både Sp og SV får en representant i formannskapet.

– Etter valgresultatet skal vi i Ap ha seks representanter alene, mens det rød-grønne samarbeidet får sju representanter i formannskapet. Sp og SV får hver sin av disse plassene, sier Ihle Steen som er opptatt av at et godt samarbeide vil gi den beste kommunen for innbyggerne.

Det vil si at Ap foruten ordfører Anita Ihle Steen og varaordfører Geir Roger Borgedal, får tre representanter til i formannskapet. Av disse representantene må det være to menn og én kvinne. Det er ennå ikke klart hvem disse blir.

Dette betyr at Ap gir fra seg flertallet i formannskapet.

Flertall i kommunestyret

– Vi er ikke bekymret for det. Vi er ganske sikre på at vi skal få flertall i viktige saker. I kommunestyret får vi 25 representanter, og har suverent flertall, sier Ihle Steen.

Tar begge komitelederne

Ap får begge komitélederne, mens Sp får lederen i landbruksnemnda.

– Det blir Lars Raknerud, sier Åse Gyda Skålerud.

Mens SV altså har «handlet» seg til en plass i formannskapet.

– Vi tar ledelsen i de to komiteene fordi den rød-grønne blokken har fått ny tillit. Det betyr at vi i Ap synes vi må ta lederrollen. Komiteene får store saker som skal utredes i denne perioden, sier Borgedal.

I tillegg får Sp en av nestlederne i komiteene, men opposisjonen blir utfordret til å finne kandidater til den andre nestlederposten. I klagenemnda vil opposisjonen få lederskapet.

Velgerne har talt

I spørsmålet om varaordfører, sier Åse Gyda Skålerud (Sp) at hun mener velgerne har talt, og har ikke gjort det til noe stort spørsmål for å få til samarbeid.

Artikkeltags