To år etter at Rosenlund sto ferdig er alle feil rettet opp

ROSENLUND: Fra rettsbefaringen før jul i fjor. Nå er de 96 avvikene i kontorlokalene rettet opp.

ROSENLUND: Fra rettsbefaringen før jul i fjor. Nå er de 96 avvikene i kontorlokalene rettet opp.

Artikkelen er over 2 år gammel

Endelig er Rosenlund Kontorbygg i Nordre Ål på Lillehammer helt ferdigstilt.

DEL

96 avvik (mangler, red.anm.)  kom opp da besiktigelsen ble utført av Rosenlund bygg B i november 2015.

Det var en rekke større og små punkt som kom på i mangellisten. Det var alt fra rengjøring til tetthetsmåling.

Det var i 2015 kontorbygget sto ferdig etter en lang byggeprosess siden vinteren 2012. Entreprenøren NCC har aldri hatt et større byggeprosjekt i innlandet enn utbyggingen. Spesielt grunnforhold ga hodebry, og flomvann.

Dom er falt i Rosenlund-saken 

I et dokument signert 17. august 2017 bekrefter Statens vegvesen, ved Frode Stiansen, at Rosenlund Kontorbygg og NCC har lukket alle mangler meldt av SVV fram til og med ettårsbefaringen med NCC.

Selv om avvikene er rettet opp er ikke rettstvisten mellom Rosenlund Kontorbygg AS og entreprenørfirmaet NCC Norge over.

Da partene møttes i Sør-Gudbrandsdal tingrett før jul i fjor sto 200 millioner kroner på spill. Dommen i den kompliserte entreprisesaken er på 93 sider og konkluderer i grove trekk med at Rosenlund må betale NCC om lag 63 millioner kroner.

– Begge parter har anket dommen, og jeg regner med at det blir ankeforhandling i Eidsivating lagmannsrett de to første ukene av juni, sier advokat Sam Erling Harris fra advokatfirmaet BA-HR DA, som representerer Rosenlund Kontorbygg AS.

Artikkeltags