Torsdag ettermiddag kom et helikopter flygende inn til Gran på Hadeland. Det var ikke det nyeste arbeidsverktøyet i jakten på ulven som har herjet i området de siste ukene, men transporten til statsminister Erna Solberg.

– Dette er en ulv som ikke skal oppholde seg her og skal felles. Det er viktig for regjeringen at vi får til det, sa Solberg til NRK etter å ha gått inn for landing.

Flere sentrale politikere har nå besøkt områdene hvor det er fastslått at mellom 110 og 120 sau har blitt drept av ulv i det siste: En ulv som det er bekreftet at er svensk, og som trolig er på veg nordover i landet.

– Sterkt å se

Rovviltmedarbeider i Statens Naturoppsyn, Ole Knut Steinseth, sa til Oppland Arbeiderblad onsdag morgen at de holdt muligheten åpen for at det er mer enn én ulv som har herjet.

Les også: Området for jakt på ulv utvides helt til Gjøvik

I tillegg til Erna Solberg, var landbruks- og matminister Jon Georg Dale på Gran torsdag ettermiddag. Tidligere på dagen hadde nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, besøkt samme område for å snakke med berørte bønder.

– Det er sterkt å se bilder og høre om skadene som er påført sauen. Jeg skjønner frustrasjonen deres, sa Tajik til NRK.

– Ulven skal tas raskt. De som trenger fellingstillatelse må få det, sa hun videre.

For en uke siden ble det klart at Klima- og miljødepartementet åpnet for bruk av plotthund i jakten. Hundene er nå på plass i området hvor det jaktes på ulven.

Umulig å spå

Ulven kom inn i Oppland fra Sverige via Akershus. Den har beveget seg gjennom Hurdal til Gran på Hadeland. I helga ble det rapportert inn angrep på sau også i Vestre Toten.

Man kan ikke utelukke at ulven beveger seg nordover mot GDs distrikt.

– Det er ikke utenkelig at det kan skje, men det finnes ingen fast rute fra den kanten, sier Esben Bø i Statens Naturoppsyn til GD.

Verken Bø eller rovviltkontakt Eivind Fossum, som har ansvar for blant andre Lillehammer kommune, ønsker å spekulere nærmere rundt en eventuell rute for ulven om den beveger seg nordover.