SNO fant ingen spor av ulv ved Mysusæger

Artikkelen er over 1 år gammel

En kvinne skrev på Facebook søndag formiddag at hun observerte ulv ved Mysusæter. SNO dro opp for å se etter spor, men fant ingenting..

DEL

"På tur ned fra Mysusæter i dag, langs Rondanevegen krysset en ulv, vegen rett foran oss. Dette var et par km nedenfor hotellet. Er det fler som har sett ulv oppi her i det siste?"

Dette skriver Marianne Fredriksen på Facebook-gruppa Mysusæter søndag kl. 12.

SNO leter etter spor

Ikke lenge etterpå er rovviltkontakt i SNO Anders Svare på veg for å se om han kan finne spor og dermed dokumentere at det er ulv det er snakk om.

– Vår oppgave som rovviltkontakt er å prøve å dokumentere om det er ulv eller ikke. Så får våre overordna avgjøre hva som skal skje videre med dyret, om det skal skytes eller ikke, sier Svare.

På denne tiden av året er det ikke uvanlig at single unge hanndyr streifer lange strekninger for å finne et sted å slå seg til. Ulv som observeres i GD-distriktet kan havne så langt sør som på Sørlandet, forteller Ole Knut Steinset, rovviltmedarbeider i SNO.

Han sier det kan være vanskelig å slå fast om det var ulv på stedet, så sant det ikke er snø hvor man kan se sporene.

Kjennetegn

Han påpeker også at det er en kjensgjerning at nær 80 prosent av rapporterte synsobservasjoner er andre ting enn ulv.

Klassiske kjennetegn på at man har sett en ulv:

* Langbeint, høyt dyr

* Kvitt felt rundt leppa

* Svart haletipp, stort sett. Noen kan være hvite

* Ingen krøll på halen.

* Farge: grå eller grå-gul. Noen ganger brunaktig.

Marianne Fredrikstad forteller til GD at dyret krysset vegen ca. 50 meter foran bilen hennes på Rondanevegen.

– Først så trodde jeg det var en rev. Men den var altfor stor for det, og den var brun og grå. Både mannen min og jeg var enige om at det måtte være en ulv. Det var morsomt å se dyret i levende live for aller første gang, sier Marianne.

Fant ingen spor

Ved 19.30-tiden forteller Esben Bø at det ikke ble funnet noen spor etter ulv i området.

- Vi har lett alle veger, men det er ikke funnet noen spor. Kvinnen som observerte dyret forteller at det smatt under et autovern langs vegen. Dette autovernet er så lavt, at det er rart at det ikke er noen sklimerker etter et så stort dyr. Nå avventer vi nye observasjoner. Vi er obs, og håper at folk som ser noe vil varsle fra til oss, sier Bø som er regionalt rovviltansvarlig for Oppland i SNO.

Artikkeltags