NSB etter togevakuering: - Vi vil gjøre opp for oss

BETALER TILBAKE: NSB vil refundere billettutgiftene for passasjerene som var med toget på Dovrebanen som ble sterkt forsinket og som måtte evakueres ved Sjoa 1. juledag.

BETALER TILBAKE: NSB vil refundere billettutgiftene for passasjerene som var med toget på Dovrebanen som ble sterkt forsinket og som måtte evakueres ved Sjoa 1. juledag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle de 250 togpassasjerene som mandag måtte evakueres fra toget på Dovrebanen ved Sjoa, får pengene tilbake.

DEL

– NSB vil gjøre opp for seg. Samtlige passasjerer får pengene tilbake for utgiftene til billetter. Refundering av billetter når det oppstår situasjoner som NSB er ansvarlig for, er standard prosedyre, bekrefter medievakt Håkon Myhre ved NSB til GD.

Han legger til: - Vi oppfordrer folk til å ta kontakt med oss, fordi vi har ikke navn og adresser på alle passasjerene som var med toget.

Full stans

Det var 1. juledag at toget fra fra Trondheim til Oslo fikk problemer med strømtilførselen. Først fikk toget stans på Otta ved 19-tiden, og ble stående i to og en halv time.

Les også: Fullt trondheimstog fikk stopp – folk er kalde, sultne og lei

 Det ble rekvirert busser, men da toget fikk start igjen, fortsatte det sørover. Imidlertid oppsto nye problemer bare kort tid etter avgangen fra Otta. Toget stanset ved Sjoa, hvor det ble stående i tre -fire timer. 

Et nytt tog ble rekvirert, og ved midnatt var det på plass. De 250 passasjeren ble evakuert til redningstoget.

Les også: 250 togpassasjerer evakuert – kom fram sju timer forsinket

Leter etter årsaken

Bane Nor og NSB har siden mandag jobber for å finne ut hvorfor til tog et stoppet på Dovrebanen.

– Har dere funnet årsaken?

– Vi vet at det skyldes feil ved strømovergangen fra kjøreledningen over toget til pantografen, mottakeren på toget. Vi får svar på dette forhåpentligvis de nærmeste dagene sier, Myhrer.

NSB hadde også problemer på Bergensbanen natt til onsdag.

– Toget på Bergensbanen stanset ved Myrdal. Det skyldes også problemer med strømmen, men årsaken var av en annen art enn på Dovrebanen, sier Myhrer.

Artikkeltags