(Drammens Tidende): Det er i forbindelse med byggearbeider at grunnen har sviktet under jernbanesporene ved Drammen stasjon.

– Det var under arbeid med å presse et rør under sporene det gikk galt, sier Olav Nordli, pressevakt i Bane NOR.

Røret har en diameter på en meter, og det presses fram seks meter under jernbanesporene. Rørene skal legges i forbindelse med det nye hotellet som reiser seg ved Drammen stasjon. Det er Skanska som står for arbeidene for Bane NOR.

Nordli forteller at de må stenge banen inntil videre, og er nå i gang med å vurdere skadene.
 

Landet rundt

Morgenrushet rammet

– Vi vet foreløpig ikke hvor lenge banen må holdes stengt, men antakelig vil det vare ut denne dagen, og sannsynligvis et stykke ut på morgendagen, sier Nordli.

Bane NOR melder ved 22-tiden onsdag at utbedring av sporene ved Drammen stasjon vil pågå hele torsdag, og at reisende må regne med store forsinkelser.

– Skadene er ganske omfattende. Vi har nå fagfolk på stedet for å se på hvor alvorlig situasjonen er, og for å finne en løsning på problemet, sier Nordli.

 

Var ingen fare

Det var arbeidere på stedet som oppdaget at noe gikk galt og fikk stanset togtrafikken.

– Jeg tror banen ble stengt umiddelbart når noe var i ferd med å skje. Jeg tror ikke det har vært noen overhengende fare for trafikken, sier han videre.

Det er Skanska som utfører byggarbeidene på vegne av Bane NOR Eiendom. Ansatte i de to selskapene vurderer onsdag kveld forholdene sammen med en geolog.

Beregn god tid

NSB jobber med å skaffe busser, men pressesjef Åge-Christoffer Lundby sier det er krevende.

– Det er enorme mengder med alternativ transport vi trenger. Vi har fått på plass en god del, men vi har ikke full dekning. Vi støvsuger markedet, sier han til NTB.

Torsdag morgen vil det gå fire tog i timen fra Brakerøya til Oslo. Det vill bli satt opp busser for å frakte passasjerer fra Drammen til Brakerøya.

- Vi setter opp doble togsett, og håper at det vil være nok til å ta unna trafikken, sier Lundeby.

Han kan ikke love at de har nok busser når morgenrushet setter inn torsdag. Han foreslår at de som har mulighet, velger hjemmekontor. Resten bør beregne god tid for å komme seg på jobb torsdag.