Gå til sidens hovedinnhold

Tre biler kjørte rett i E6-bommen da Teigkamptunnelen ble stengt

Artikkelen er over 3 år gammel

En trailer med problemer inne i Teigkamptunnelen fikk større konsekvenser torsdag kveld. Vegen ble stengt i omtrent en time.

Ved 18-tiden torsdag kveld skrev politiet i Innlandet på Twitter at Statens vegvesen var på veg til Teigkamptunnelen på Vinstra fordi bommene var nede. De skulle ifølge Twitter-meldingen dirigere trafikk og se på hva som hadde skjedd da bommene gikk ned.

Situasjonen var litt mer kaotisk enn som så, viste det seg i ettertid.

– Det var en lastebil som kjørte inn i taket i tunnelen. En presenning, eller noe lignende, ble hengende fra taket. Lastebilsjåføren stanset i en havarilomme og fikk ned denne gjenstanden selv. Samtidig som tunnelen var stengt som følge av dette, kjørte tre biler rett inn i bommen, fortalte trafikkoperatør Mette Brunes til GD ved 18.30-tiden.

Åpnet igjen ved 19-tiden

Da var tunnelen stengt, og Mestas folk jobbet på stedet for å reparere bommen.  Ved 19-tiden ble tunnelen åpnet igjen for normal trafikk.

– Det var rød blink og stengt veg. Likevel kjørte de rett inn i bommen, sa Brunes.

Operasjonssentralen hos politiet fortalte til GD ved 18.30-tiden at de ikke hadde informasjon om at det hadde vært en hendelse ved tunnelen, bort sett fra at Vegtrafikksentralen hadde problemer med bommen. Like etterpå meldte de også om situasjonen på sin Twitter-konto.

Vedlikehold på natta

For noen dager siden skrev GD at tunnelen skulle stenges natt til torsdag og natt til fredag fra klokken 20. Dette er fortsatt planen.

– Da ble det litt ekstra arbeid i forkant av dette, sier Brunes hos Vegtrafikksentralen.

Det ble omdirigering på stedet etter hendelsen fram til vegen ble åpnet igjen. Under stengning av tunnelen blir det skiltet omkjøring.