MOELV: Moelven-satsingen tilsvarer ca. tusen kroner pr. deltaker i skøyteløpet på Mjøsa 19. februar. Så langt er 260 påmeldte, arrangøren håper på totalt 300 innen fristen er ute.

Store visjoner

Visjonene er mye større. Konsernsjef i Moelven Industrier, Hans Rindal, tenker år framover, og håper Norwegian skating festival skal bli skøyteløpernes «Birkebeinerrenn».

- I år har sju nederlandske journalister meldt sin ankomst, ikke verst på bakgrunn av at antall påmeldte nederlendere er 60.

Portal

Mest synlig og mest kostbar for Moelven, er en gigantisk start- og målportal, bygget i limtre og gitt utseende som en bille. Innretningen, som har kostet 200.000 kroner, er montert på isen ved Skibladner-brygga i Moelv. Den ble presentert for pressen onsdag.

Skøytefestivalen har foreløpig fått løfte om å bruke den i ti år.

I tillegg dekker Moelven-konsernet arrangementsutgifter med 75.000 kroner. Konsernet leverer seierspall og avstandsmerking i løypa, også dette selvsagt bygget i limtre.

- Vi liker å være med på nye ting, og det er morsomt med arrangementer som knytter mjøsbyene sammen, sier konsernsjef Hans Rindal i Moelven som forklaring på engasjementet.

«Mjøsbybilla»

Moelven kaller portalen for «Mjøsbybilla». Den står på fem bein. Det samme gjør skøytefestivalen som er et samarbeidsprosjekt mellom mjøsbyene Moelv, Brumunddal, Hamar, Gjøvik og Lillehammer. I en pressemelding forklarer Moelven sponsingen med at konsernet er den største arbeidsgiveren i innlandet, med ansatte fra alle de fem mjøsbyene.

Publikum inviteres i år til fest i telt på mjøsisen i Moelv, fredagskvelden 18. februar. Arrangøren har engasjert underholdningskrefter fra alle mjøsbyene og lokker med gitarist og kapellmester Hans Aaseth med orkester fra Moelv, Kristin Sevaldsen fra Lillehammer, Knut Anders Sørum fra Gjøvik, Gaute Ormåsen fra Brumunddal og Mohamed «Mo» Abdi Farah fra Hamar.

Det loves hvite duker og servering av mat fra Lillehammer-restauranten Paa Bordet. De ansatte i administrasjonen i Moelven Industrier får festen spandert av jobben.