LILLEHAMMER: Rovviltkontakt Eivind Fossum konkluderer tirsdag kveld med at det ikke var rovvilt som drepte fem lam og skadet to andre på Nordseter tidligere på ettermiddagen.

Midt inne i bebyggelsen

– Ut fra det vi har funnet ut, antar vi at de ble drept av hund. Alt skjedde midt inne i bebyggelsen, mellom hotellene, sier Fossum.

Først var det snakk om fire døde dyr, men søk i området førte til at enda lam ble funnet. Alle lammene, også de to skadde, er fra årets kull. Rovviltkontakten sier at veterinær har behandlet lammene som er skadd.

Nina Engh-Bredesen og ektemannen Audun har rundt 100 sauer på beite i lillehammerfjellet. Tirsdag ettermiddag sa hun til GD at ektefellen hadde funnet to skadde dyr som tilhørte dem. Ved 20-tida sa Eivind Fossum til GD at de fem drepte lammene tilhører én saueeier, mens de to skadde tilhører en annen.

– Meld fra

Engh-Bredesen oppfordrer folk som går i fjellet i Nordseter og omegn, om å melde fra hvis de ser døde eller skadde sauer, eller hvis de ser rovdyr i området. Tirsdag var det altså etter all sannsynlighet en hund, ikke ulv bjørn eller annet rovvilt som herjet.

– Vet dere hva slags hund det er snakk om, og har dere fått tak i hundeeier, Fossum.

– Ikke så langt.

– Hva skjer nå med saken?

– Vi lager rapport, så får husdyreierne ta dette videre.