Siktede er fortvilet etter voldshandlingen

Ba om tre uker: Politijurist Lars Rune Ringvik ba om tre uker og to dagers varetektsfengsling den siktede 29-åringen. Her med mannens forsvarer Christian Wefling. Foto: Fredrik Grønningsæter

Ba om tre uker: Politijurist Lars Rune Ringvik ba om tre uker og to dagers varetektsfengsling den siktede 29-åringen. Her med mannens forsvarer Christian Wefling. Foto: Fredrik Grønningsæter Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Den siktede mannen i barnevernssaken på Otta erkjenner forholdet og måtte kjempe mot gråten under fengslingsmøtet.

DEL

Mannen som er siktet for grov vold på barnevernskontoret på Otta, trodde at familiens sak ville få et positivt utfall. Da det viste seg ikke å stemme, skal det ha svartnet for ham.

Den 29 år gamle mannen som er siktet for grov vold mot to kvinnelige barnevernsansatte på Otta, innrømte mandag forholdet. Og han angret, bitterlig etter kroppsspråket å dømme. Mannen framsto som fortvilet og kjempet flere ganger mot gråten under fengslingsmøtet mandag ettermiddag.

Siktelsen mot ham er alvorlig. Han er siktet for vold mot to personer under særdeles skjerpende omstendigheter, samt vold mot offentlige tjenestemenn.

Ba om tre uker og to dager

– Vi registrerer at han erkjenner forholdet og angrer. Det teller positivt, påpekte politijurist Lars Rune Ringvik etter rettsmøtet mandag.

Ringvik ba like fullt om tre uker og to dagers varetektsfengsling for mannen. Han viste til allmenn rettsfølelse, og at 29-åringen har skapt frykt på barnevernskontoret på Otta, jamfør straffeprosesslovens paragraf 172. – Siktelsen er såpass alvorlig av to grunner. Volden som utføres er mot forsvarsløse personer, hvor den ene var gravid. Og den andre grunnen er at det skjedde uprovosert, sier Ringvik og utdyper: – At politiet var tilkalt viser en forventning om at noe kunne skje, kanskje litt bråk. Men det tok av fra det forventede nivået til at to personer måtte på sykehus. Allerede er det satt av tid til rettssaken, som begynner onsdag 13 november.

Håpet på gode nyheter

Mannens forsvarer, Christian Wefling, bekrefter at hans klient angrer på voldshandlingen og erkjenner de faktiske forhold.

Mannen var på kontoret for å få høre resultatet av barnevernets vurdering av familiens sak. Etter det GD erfarer hadde mannen oppfattet signaler om at det skulle være gode nyheter for hans familie. Da det viste seg ikke å stemme, skal det ha svartnet for ham. Familien er av utenlandsk opprinnelse, men har bodd flere år på Otta.

– Sikkerheten må bli bedre

De to fornærmede kvinnenes bistandsadvokat, Inga Laupstad, ville ikke mandag fortelle noe om hvordan hennes klienter hadde det. Men Laupstad fremmet en betraktning på bakgrunn av denne saken.

– Saken viser at sikkerheten for det ansatte på barnevernskontoret ikke er god nok. Denne saken viser tydelig at her må det bli en bedre bevissthet rundt denne problematikken. Voldsepisoden fant sted fredag. Begge kvinnene ble fraktet til sykehuset på Lillehammer. Den ene ble utskrevet samme dag, mens den andre lå helt til mandag med moderate skader. Retten ga mandag påtalemyndigheten medhold i å holde mannen varetektsfengslet fram til rettssaken starter 13. november.

Artikkeltags