LILLEHAMMER: Mange har samlet seg på kaia, der Skibladner stopper på Lillehammer. Noen skal på, mens andre skal bare se den, for det hører sommeren til. Folk smiler forventningsfullt og noen peker når de ser den hvite hjuldamperen komme til syne langt borte. Samtidig kommer sola fram.

DS Skibladner er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk. I sommer går den fra 24. juni og fram til 17. august. Den har hjemhavn i Gjøvik og går til de andre mjøsbyene.På kaia blir Skibladner møtt med smil og vinking. Kapteinen blir møtt av ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen, med blomster og gratulasjoner. Kaptein, Erik Olsen, forteller hvor mye båten betyr.

– Skibladner’n har sjel. En helt spesiell atmosfære, som bare en 158 år gammel båt kan ha. Olsen sier også at det har vært spesielt i år på grunn av grunnlovsjubileet. De har derfor hatt flere charterturer med folk til Eidsvold.Han setter veldig pris på å få kjøre Skibladner.

– Hvis vi ikke hadde kjørt den om sommeren, så hadde det til slutt ikke vært noe mer igjen av den.Så er det på tide for Skibladner og dra tilbake. Sola stråler og den hvite hjuldamperen får applaus da den drar.

Ordfører Johnsen smiler:
– Da var sommer’n i gang.