Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann i Sør-Fron

Artikkelen er over 3 år gammel

Klokken 18 søndag meldte Politiet i Innlandet at brannen var slukket.

Kl 1800: Brannen skal være slukket. Det jobbes med etterslukking, opplyser Politiet i Innlandet.

Klokka 14.25 kunne operasjonsleder Kjartan Waage hos Politiet i Innlandet opplyse om at brannvesenet får bistand fra brannhelikopter, som er ventet å være på stedet om få minutter.

– Terrenget er vanskelig å gå og dra med seg utstyr i, så de skal slippe ned vann fra helikopteret for å gjøre slukningsarbeidet lettere, sier Waage.

Brannhelikopteret gjør jobben

 

Lyngbrann

Klokka 13.23 kunne brannsjef Per Martin i Midt-Gudbrandsdal brannvesen melde at brannmannskapene var i området og hadde startet slukkingsarbeidet.

– Det har vært en lav lyngbrann, som utvikler seg litt sent. Det er snakk om et område med en bredde på cirka 50 meter, sier Martin.

– Vi føler vi har kontroll slik situasjonen er nå. Vi har fått forsterkninger fra Sivilforsvaret som vi har i bakhånd, sier Martin. 

Midt-Gudbrandsdal brannvesen kalte ut mannskaper fra tre brannstasjoner og kontaktet Sivilforsvaret da de første meldingene om brann kom like før klokka 11.30. Området er på baksiden av Sør-Fron, ovenfor Ulberg gård, og terrenget er ifølge brannvesenet nokså ufremkommelig. Det tok derfor tid å ta seg fram til brannstedet.

– Ser stikkflammer

Brannsjefen sa tidligere i dag at det så ut som røyken hadde avtatt. Flere lesere kontaktet GD og sa at det ikke lenger var tilfellet.

– Vi ser stikkflammer med kikkert nå og regnet har passert. Det tiltar ganske godt, sa Magnus Holtesmo, som kunne se brannen fra andre siden av dalen.

Han forteller at han ringte brannvesenet med en gang, men at det var 30 andre personer i telefonkø.

– Nedringt av publikum

Det var klokka 11.18 at Politiet i Innlandet fikk melding om mulig skogbrann i Sør-Fron etter lynnedslag.

– Både vi og brannvesenet er blitt nedringt om meldinger om brann. Publikum sier det ligger høyt oppe i fjellsiden. Vi vet ennå ikke noe om omfanget. Det er mulig det er snakk om to branner, sa operasjonsleder Kjartan Waage.

Brannhelikopter i akjon

 

Video: Magnus Holtesmo