Kraftig økning i massevirkeprisen

Direktør Steffen skolseg i Mjøsen skog forteller om bedre tider med kraftig prisoppgang på massevirke.

Direktør Steffen skolseg i Mjøsen skog forteller om bedre tider med kraftig prisoppgang på massevirke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Mjøsen Skog øker nå prisen på massevirke med nesten 30 prosent. Etterspørselen etter massevirke er stor, opplyser Mjøsen-direktør Steffen Skolseg.

Mjøsen Skog har denne uka avsluttet tøffe prisforhandlinger med tømmerkundene. Resultatet er en kraftig prisøkning på massevirke gran og furu, nær 30 prosent i forhold til samme tid i fjor.

– Dette er gode nyheter for gardsskogeierne og allmenningene i Gudbrandsdalen og langs Mjøsa, sier direktør Steffen Skolseg til GD.

Han forteller videre at bransjen har hatt en periode med lav etterspørsel blant annet på grunn av situasjonen i norsk treindustri, særlig i Norske Skog.

– Nå er det skandinavisk etterspørsel, og det påvirker prisen. Og fabrikkene til Norske Skog går bedre. Dette gir en etterlengtet prisøkning for Mjøsens eiere som er skogeierne, sier Skolseg.

Ny pris på massevirke vil gjelde kontrakter for hogst fra og med 1. januar 2018.

Massevirke er det tømmeret som ikke har godt nok kvalitet til å kunne brukes som sagtømmer og som blir til f.eks. papir og emballasje, eller biokjemikalier som brukes innen farmasi, kosmetikk, drivstoff osv.
Artikkeltags