Elevenes eget moteshow

Juleavslutning ved Lillehammer videregående skole, avdeling nord. Elever fra linjen for kjole- og draktsøm viser fram sine arbeider. Video: Karin Doseth

Artikkelen er over 3 år gammel

Det «gikk flere sus» gjennom salen da elever ved kjole- og draktsømlinja viste høstens elevarbeider. Se video fra showet!

DEL

LILLEHAMMER: Mette Madsen Regland åpnet showet i en drøm av en kjole i tyll og fjær, og med spredte vinger. Kjolen laget hun til prosjektet om Sigrid Undset og Bjerkebæk tidligere i år.

Mette Madsen Regland åpnet showet med spredte vinger og en kjole inspirert av Sigrid Undset og en lerke.

Mette Madsen Regland åpnet showet med spredte vinger og en kjole inspirert av Sigrid Undset og en lerke. Foto:

– Jeg brukte fem uker på kjolen, forteller Mette, som stortrives som catwalk-modell.

Les også: Gamle klær blir til de stiligste ballkjoler

Juleavslutning og catwalk

Tirsdag var det juleavslutning på Lillehammer videregående skole avd. nord. Gymsalen var omgjort til catwalk der andre og tredjeårselevene ved kjole- og draktsømlinja fikk vist hva de har laget i løpet av skoleåret. 550 elever, 120 lærere i tillegg til modellenes foreldre og venner var invitert og fordelte seg på to stappfulle show.

– Åååååh, gisper folk i salen. Det er jubel og klapping når det ene antrekket flottere enn det andre sveiper over scenen.

Malin Hafstad Skredemellem og Kristin Dahlum sitter på første rad og lar seg imponere av både showet og antrekkene.

Malin Hafstad Skredemellem og Kristin Dahlum sitter på første rad og lar seg imponere av både showet og antrekkene. Foto:

Malin Hafstad Skredemellem og Kristin Dahlum sitter på første rad og lar seg imponere av både showet og antrekkene.

– Så mye fint. Ett av antrekkene lignet Lady Gaga, sier jentene, som selv har vært med på juleshow-produksjonen.

– Vi skal være stolte av å gå på en skole som har så mye kreativitet i seg, sier rektor og konferansier Asgeir Bjørklund, som trekker fram at det ikke er like enkelt å vise fram alt det flotte som lages ved skolen på denne scenen.

– Åtte 3.- og ni 2.-klassinger har laget antrekkene, mens 1.-klassingene har stylet dem og stått for scenografien. Fire gutter fra elektrolinja står for lys- og lydsetting på scenen. De har planlagt alt selv og bare hatt 14 dager på seg. Samarbeid er viktig kompetanse i designverden. Det er så gøy! forteller en stolt lærer Pernille Skurdal til GD, som legger til at det skal bli godt med juleferie etter å ha stressa ordentlig med juleshowet.

Hektisk backstage

Backstage var det et yrende liv da GD kom på besøk. Åtte påkledere var i full sving med å få 46 ulike antrekk på 16 modeller. Her var det skifting på høygir, med opptil sju antrekk å vise per modell.

– Vi har fylt salen to ganger og elevene har fått valuta for pengene. Dette er bra produkter. Vi er tross alt bare i videregående skole og er skrekkelig fornøyd, smiler Skurdal bredt.

«Showstopperen» er gjenbruksbrudekjolen Tonje Horner viser, som er at samarbeidsprosjekt blant elevene.

– Alt er gjenbruk, fra stoffremser fra Ungdoms-OL, reflekser og gardindusker, til kronen som er laget av plastskjeer og julepynt, forteller en av designerne bak kjolen, Mari Oline Sundby.

Tonje Horner i en brudekjole av gjenbruksartikler, stoff fra Ungdoms-OL, refleksliv og en krone av plastskjeer og julepynt.

Tonje Horner i en brudekjole av gjenbruksartikler, stoff fra Ungdoms-OL, refleksliv og en krone av plastskjeer og julepynt. Foto:

Etterlyser sømkunder

Tredjeårselevene er inne i et 2-årig lærlingeløp, og etterlyser sømmodeller på nyåret og utover våren.

– Vi har oppdrag allerede, men trenger flere. Ønsker du deg noe unikt og annerledes, eller sliter med passformen? Vi skreddersyr antrekk til deg og lager det du vil ha, tilbyr Mari Oline Smedby.

Kunden må betale for materialet, mens sømarbeidet er gratis.

Artikkeltags