Tyske skoleelever fikk kjenne på 25,5 minusgrader i Gausdal

Tyske Nadine Ruby storkoste seg med hundekjøring. - Kjempegøy, var hennes dom.

Tyske Nadine Ruby storkoste seg med hundekjøring. - Kjempegøy, var hennes dom. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Når Gausdal videregående skole inviterer tyske elever bys det på opplevelser de sent vil glemme. Tirsdag var det sprengkulde, hundekjøring og overnatting i telt.

DEL

Det var sprengkaldt fra morgenen av men sola tinte gradestokken en smule da norske og tyske elever reiste fra skolen og opp til Astridbekken.

Der ventet hundespann og sleder som tok elevene ut på tur. Og her var det ikke snakk om å sitte rolig i sleden. De tyske elevene måtte selv stå bak og kommandere hundene.

– Dette var kjempeartig men også slitsomt. Hundene var så ivrige og det var ikke snakk om at de ville ha pause underveis, sier Nadine Ruby.

Hun bor hos en norsk elev og vertsfamilie i Øyer. Uken hun og medelevene er i Norge, er fullspekket med opplevelser.

Rikholdig program

Det er ikke få ting som skal gjøres og steder som skal besøkes for tyskerne som er på besøk: Lillehammer, Maihaugen, Lysgårdsbakken, Hunderfossen Familiepark, Ringebu stavkirke, Tine meierier, Cadillac Diner på Tretten og fellesfjøs i Musdal. Av aktiviteter skal elevene blant annet får prøve seg på ski og skøyter.

– Givende utveksling

Lærerne Kari S. Gilje og Viki Vissers er ansvarlige for prosjektet som utveksler elever og lærere mellom Norge og Tyskland.

– Det har blitt en fin og givende tradisjon. Elevene bor hjemme hos medelever mens de tyske lærerne bor hjemme hos meg. Språkmessig går det på tysk og engelsk. Tyskland har amerikanske militærbaser og i Kaiserslautern er nesten halvparten av innbyggerne amerikanere. Så elevene som er her har ingen problemer med engelsk, forteller Gilje.

Under oppholdet i Gausdal skal tyske elevene også få et lite norskkurs.


Overnatting i sprengkulde

Tirsdag kveld krabbet flere av de tyske elevene ned i soveposer for teltovernatting på Astridbekken. Men ikke alle hadde lyst til å utfordre sprengkulda.

– Det er nok litt av en opplevelse å sove ute men jeg er glup nok til ikke å gjøre det, sier Mario Hoffman med et smil.

– I alle fall er Norge fantastisk og det er sjette gangen jeg besøker landet sier han.

Medelev Felix Gassenmeyer er også begeistret.

Norske Sebastian Krüger og tyske Oliver Schnor (liggende i sleden) er klare for hundekjøring.

Norske Sebastian Krüger og tyske Oliver Schnor (liggende i sleden) er klare for hundekjøring. Foto:

– Det er masse snø her og alle folk vi møter er så hyggelige. Det er tydelig at nordmenn stoler på hverandre. Jeg ble overrasket da jeg ble fortalt at mange nordmenn ikke låser dørene sine.

Nadine Ruby har allerede bestemt seg for at hun skal reise til Norge flere ganger.

– Så mange hyggelige folk! Og naturen er så vakker!

Kathrin Rahm syntes hundekjøringen var veldig gøy.

– Det samme var langrenn, men jeg innser nok at jeg ikke blir den neste mesteren i den sporten, sier hun.

De tyske elevene får en uke fullspekket av opplevelser. Tirsdag var det hundekjøring, langrenn og overnatting ute i telt - for dem som ville. I alt 16 tyske elever er på besøk.

De tyske elevene får en uke fullspekket av opplevelser. Tirsdag var det hundekjøring, langrenn og overnatting ute i telt - for dem som ville. I alt 16 tyske elever er på besøk. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken