Skulle ha gourmetmiddag med narkosopp

FLEINSOPP: Retten klarte ikke helt å koble fleinsopp til en gourmetmiddag. 
 Foto: Terje Lisødegård

FLEINSOPP: Retten klarte ikke helt å koble fleinsopp til en gourmetmiddag. Foto: Terje Lisødegård

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Lillehamringen (25) hevdet han fikk sopp av en kokk, og at han skulle lage seg en skikkelig gourmetmiddag.

DEL

I stedet kom politiet på besøk. I leiligheten hans fant politiet 3,17 gram marihuana og nær 50 gram sopp, som viste seg å være den narkotiske fleinsoppen, som i russammenheng kan sammenliknes med LSD.

Det meste av soppen ble funnet i en bag hos mannen, men noe var også gjemt bak et skinn på stueveggen. Bak skinnet hang det også noen planter, som viste seg å inneholde marihuana.

Trodde ikke på matinteresse

- Soppen fikk jeg av en kokk i Oslo. Jeg rakk ikke å prøve den før politiet kom. Plantestilkene skulle jeg koke te på. Jeg ante jo ikke at soppen og plantene kunne være narkotiske og ulovlige, hevdet mannen i tingretten.

Men det trodde ikke retten på overhodet. Den mente mannen hadde forklart seg så forskjellige at ikke noe av det ble troverdig. Og mannens rulleblad med narkotika som overskrift, innga heller ikke troverdighet. Han er narkodømt fire ganger før, og bøtelagt seks ganger.

Mannens matinteresse fremstår som overdrevet og oppkonstruert, slår dommerfullmektig Johan Petter Bærland og meddommere fast. Og folk med dårlig råd, satser ikke på gourmetmiddager akkurat, bemerker retten.

Ubetinget fengsel

Politiet ville ha mannen dømt til samfunnsstraff.

Retten mener det er for mildt på grunn av sakens alvor, og mannens mange dommer fra før.

Og mannens manglende tilståelse gjør at retten mener ubetinget fengsel er løsningen. At mannen skulle være interessert i å gjøre opp for seg, slik personundersøkelsen tilsier, finner retten merkelig all den tid han benekter kjennskap til det han er funnet skyldig i.

Resultat: 36 dagers ubetinget fengsel. Sikkert uten gourmetmiddager!

Artikkeltags