Slutter på Nansenskolen

Dag Hareide vil stoppe ødeleggelsen av verdens regnskogområder. Arkiv.

Dag Hareide vil stoppe ødeleggelsen av verdens regnskogområder. Arkiv. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Dag Hareide vil løse en akutt viktig oppgave. Derfor slutter han som rektor ved Nansenskolen i Lillehammer.

DEL

Dag Hareide (63) har vært rektor ved Nansenskolen i seks år. Han starter nå som daglig leder i regnskogfondet, 1. januar 2013.

- Grunnen til at jeg skifter jobb er at jeg vil være med å løse akutt viktig oppgave. Det handler om regnskogen som er verdens viktigste økosystem som inneholder 50 – 80 prosent av alle planter og dyr på kloden.

- I regnskogsområdene er også de fleste av verdens språk blant mennesker representert. Regnskogområdene har vi greid å halvere bare i løpet av et par generasjoner og dermed har også arter og kulturer forsvunnet. Det må stoppes, sier Dag Hareide til GD.no.

Hvert år forårsaker huggingen av regnskog like mye CO2-utslipp som all verdens bil- og flytrafikk. Det norske regnskogfondet har fått internasjonal makt og innflytelse etter at den norske stat har satt av 15 til 20 milliarder kroner som skal brukes til å verne regnskog.

Dag Hareide var Regnskogfondets styreleder tidlig på 90-tallet. Da var det en mann som jobbet i fondet. I dag er det 35 personer i Norge som jobber med å støtte 100 organisasjoner som arbeider på tre kontinenter.

Dag Hareide har planer om å flytte fra Lillehammer til Oslo etter hvert. Der har han barn og barnebarn.

- På det personlige planet må jeg si at jeg har trivdes godt i Lillehammer. Det skjer mye her, ikke minst på kulturfronten, og dessuten er det kort veg til fjellet, sier Hareide.

Artikkeltags