Gå til sidens hovedinnhold

Statsmeteorolog lover bedring etter kraftige regnværsbyger

Artikkelen er over 4 år gammel

– Hvis det er lokale oversvømmelser, vil det tørke opp de neste dagene, sier Bjart Eriksen til GD.

De siste dagene har det regnet mye og ofte over Gudbrandsdalen. Tirsdag kveld gikk et kraftig regnvær fra Mjøsa og nordover.

–  Det har vært tidvis kraftige byger i det siste, og kanskje spesielt tirsdag kveld. Disse bygene beveger seg nordøstover, og vil trekke over fjellene og inn i Sverige og Trøndelag etter hvert. Det har ikke vært ekstremt, men det har vært kraftige byger, fastslår statsmeteorolog Bjart Eriksen til GD.

Bedring i sikte

Hvis du er blant dem som har vært fortvilet over mye dårlig vær og aktiv bruk av regnfrakk i det siste, kan du se positivt på de neste dagene. Det spår i det minste statsmeteorologen.

– Det blir bedring. Det er det positive, sier Eriksen.

– Det ser ikke ut til at det blir regn onsdag, og om det kommer noe er det små byger med store opphold. Vi får to dager med lite eller ingen nedbør nå, før det kan komme tilbake til helga - men i mindre grad enn tirsdag, sier Eriksen.

Få problemer lokalt

Det er tirsdag kveld ingenting som tyder på at regnværet har skapt problemer for noen av GDs kommuner. Hos Sør-Fron kommune, en kommune som tidligere har vært tungt plaget av flom, får GD opplyst at det har kommet fem millimeter med nedbør på en måler.

Heller ikke hos teknisk avdeling i Øyer kommune har de fått noen telefoner fra folk som har trøbbel med begynnende flom i løpet av tirsdagen.

Det er likevel muligheter for at mer nedbør utover tirsdagskvelden kan endre på situasjonen.

For en uke siden la Lillehammer kommune ut en oppfordring på sine nettsider da det ble varslet store nedbørsmengder over de neste par dagene. Der skrev de at huseiere i kommunen måtte holde vannveier åpne, sjekke taknedløp og rister.