– Vi skal sørge for all nødvendig hjelp i tiden framover

- Alle ressurser skal brukes for å hjelpe de som trenger det, sier ordfører Rune Støstad. Sosialrådgiver Morten Stubbrud er en av dem som bidrar i det store hjelpeapparatet.

- Alle ressurser skal brukes for å hjelpe de som trenger det, sier ordfører Rune Støstad. Sosialrådgiver Morten Stubbrud er en av dem som bidrar i det store hjelpeapparatet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ordfører Rune Støstad sier at Nord-Fron kommune vil sørge for at de har all nødvendig kompetanse, for å hjelpe alle de som trenger det, i dagene og ukene som kommer.

DEL

VINSTRA: Det var et nytt møte i kriseteamet i Nord-Fron mandag.

– Inntil videre opprettholdes kriseberedskapen, men det er et mål å få hjelpen plassert i det kommunale apparatet, i ordinære tjenester, sier Støstad etter møtet og forsikrer om at kommunen bruker alle tilgjengelige ressurser.

Teamets viktigste oppgave er å ivareta de to familiene som er rammet, i tillegg til andre personer som er berørt.

– Har dere ressursene som trengs framover?

– Det er vanskelig å si om vi har tilstrekkelig med ressurser. Det ser vi på. Vi har allerede tatt i bruk eksterne ressurser og det må vi også gjøre framover. Vi må ha god kompetanse og vi skal sørge for å ha nødvendig kompetanse på plass i tiden som kommer. Dette er en ekstremsituasjon og vi trenger å hente inn ressurser utenfra, sier Støstad.

Han sier at de undersøker, i miljøer som har håndtert lignende kriser, hva det er som trengs av ressurser og hva de bør være forberedt på framover.

Les også:

Flere skolemøter

Mandag ettermiddag holder kommunen møte for alle ansatte i alle skolene. Dette skjer på Vinstra videregående skule klokken 15.

Mandag kveld er det foreldremøte på Sødorp skole klokken 18:00 og på Kvam skole klokken 20.

Tirsdag kveld er det foreldremøte ved Vinstra videregående skule.

Personale i barnehagene, og foreldre i barnehagene, er invitert til møte onsdag.

– Når onsdagen er over har vi arrangert møter for alle, både foreldre og ansatte, ved alle de seks skolene i kommunen. Her har alle fått mulighet til å få informasjon om hvordan vi kan håndtere denne situasjonen og hvordan vi prater med barn og ungdom om det som har skjedd, sier Støstad.

På alle skolemøtene er kommunen, politiet og fagfolk fra barne- og ungdomspsykiatrien til stede.

Les også:

Omsorgstelefonen fortsetter

Omsorgstelefonen, som har nummer 480 75 383, videreføres, men blir nå ikke lenger åpen om natten. Da må de som ønsker kontakt ringe ordinære vakttelefoner. Telefonen blir bemannet fra kl. 0800 og til kl. 1800 til og med torsdag 15. november.

Kommunen vil også komme med et utvidet helsestasjonstilbud. Det betyr at det blir enda bedre tilgjengelig, spesielt for ungdom. Her vil det komme mer informasjon tirsdag om hvordan dette blir organisert.

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags