Gå til sidens hovedinnhold

For en halv million kroner vil lokale arrangører bli norsk VM-søker

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag behandler Lillehammer kommune sin del av bidraget til Kvitfjell og Hafjells søknad om alpin-VM i 2025.

Søknad om VM i alpine grener i 2025 skal være et samarbeidsprosjekt mellom flere kommuner og arrangørselskaper sør i Gudbrandsdalen. Tirsdag skal formannskapet i Lillehammer behandle søknad om støtte med 50.000 kroner fordelt på 2017 og 2018.

Ringebu har allerede behandlet saken og gått inn for støtte.

Les også: Kommunene må betale for å få TV-sending fra Hafjell

Den samme søknaden vil også bli behandlet av Ringebu og Øyer kommuner, samt Oppland fylkeskommune, Hafjell og Kvitfjell.  Visit Lillehammer, med 25.000 kroner totalt delt på de to årene, og Hafjell-Kvitfjell AS, med 175.000 fordelt på de to årene, er de siste som skal bidra til at potten ender på 500.000 kroner til søknaden.

Rådmann Tord Buer Olsen i Lillehammer har i sin innstilling til formannskapet i OL-byen gått inn for støtte under forutsetning av at alle involverte parter godkjenner sine søknader på samme måte.

Les også: – Jeg er mer optimistisk til et alpin-VM enn noen gang

«En bredt sammensatt interimsgruppe har i en tid arbeidet med organisering og finansiering av søknaden. Skulle Hafjell-Lillehammer-Kvitfjell bli valgt som norsk arrangørsted, og det besluttes å søke internasjonalt, vil det bli fremmet en ny sak om organisering og finansiering», heter det i søknaden.

Kvitfjell og Hafjell har konkurranse fra Hemsedal og Narvik om å bli norsk arrangør av alpin-VM. Når denne kampen er avgjort i 2018, skal det så bestemmes om kandidaten går inn i den internasjonale konkurransen eller ei.

Les også: Narvik vil styrke VM-søknad med stjernearrangement i 2018