Lillehammer skiklub har tatt på seg å arrangere NM i alpint for seniorier i Hafjell kommende sesong. Arrangøren må legge 450.000 kroner på bordet for å få NRK til å lage tV-sending fra flere øvelser. Flere kommuner er bedt om å bidra til speiselaget.

I kontrakten med Norges skiforbund er det gjort avtale om TV-sending fra lørdagens storslalåm.

Vurderer å droppe utfor

NRK har vært på befaring sammen med skiklubben og laget et overslag på hva det vil koste å lage tv-sendinger som også omfatter Super G, lagkonkurransen Team Event og slalåm.

Prislappen er 450.000 kroner.

En eventuell tv-sending fra utfor vil koste 230.000 kroner i tillegg. Den mest spektakulære øvelsen er vurdert tatt ut av TV-sendingene fordi kostnadene er uforholdsmessig store.

I finansieringsplanen er det lagt opp til at Oppland fylkeskommune skal bidra med 100.000 kroner. Øyer kommune, Lillehammer kommune og Ringebu skal betale henholdsvis 100.000 kroner, 75.000 kroner og 50.000 kroner.

Hafjell - Kvitfjell Alpins andel er satt til 75.000 kroner, mens Alpinco skal bidra med 50.000 kroner.

Har bevilget 50.000 kr

Formannskapet i Ringebu kommune har allerede vedtatt å bevilge 50.000 kroner.

Pengene bevilges fra det kommunale næringsfondet. Forutsetningen er at også Lillehammer og Øyer kommune bidrar i henhold til planen.

I saksutredningen argumenteres det med at arrangementet i Hafjell er viktig med tanke på regionens søknad om VM i alpint i 2025. TV-sendingene skal bidra til å profilere regionen og vise fram regionens arenaer og kompetanse på arrangement.

Da er ikke én øvelse på TV nok, mener rådmannen i Ringebu.