Ni personer ville bli daglig leder i Lillehammer IK, men valget falt på sportssjefen

FRA SPORTSSJEF TIL DAGLIG LEDER: Atle Svensrud går fra å være sportssjef i Lillehammer IK til å bli eliteserieklubbens daglige leder. Han begynner i jobben i løpet av januar.

FRA SPORTSSJEF TIL DAGLIG LEDER: Atle Svensrud går fra å være sportssjef i Lillehammer IK til å bli eliteserieklubbens daglige leder. Han begynner i jobben i løpet av januar. Foto:

Lillehammer IK har bestemt seg for å ansette sportssjef og styremedlem Atle Svensrud som ny daglig leder.

DEL

LILLEHAMMER: Bare et kvarter før Lillehammer IKs eliteserielag gikk på banen for å møte Vålerenga på borteis, offentliggjorde ishockeyklubben at de, bare en drøy måned etter utlysningen, har avsluttet sitt arbeid med å finne en ny daglig leder.

– Styret i Lillehammer Ishockeyklubb Elite er glade for å meddele at nåværende sportssjef og styremedlem i L.I.K., Atle Svensrud, tilsettes som daglig leder i klubben. Svensrud har ledelses- og markedsbakgrunn fra sin tidligere stilling som salgssjef i Ringnes, og har flere år bak seg i klubbens styre. Dette gjør at han kjenner klubben godt, hvilket er viktig av hensyn til klubbkulturen, heter det i meldingen fra klubben.

Les også: 17-åring debuterte i eliteserien for Lillehammer IK

– Ser fram til dette

Svensrud selv har tidlig avklart med klubben at han ønsket å søke stillingen og har derfor ikke hatt noe med prosessen å gjøre etter at stillingen ble utlyst 8. desember.

Etter intervjurunder var det tre aktuelle kandidater til jobben av de totalt ni som søkte.

– Det å få muligheten til å jobbe med dette på fulltid er noe jeg virkelig ser fram til, sier Svensrud selv om den nye jobben.

– Jeg er ydmyk over å få denne muligheten til å være med på å videreføre det flotte arbeidet som Tronrud og resten av administrasjonen har gjort gjennom flere år, sier han.

Trer ut av styret

Svensrud skal i løpet av måneden starte i den nye jobben. Han trer samtidig som han blir ansatt i klubben av som styremedlem.

– Det ligger i ansettelses natur at Svensrud ikke utelukkende kan fokusere på sportslige oppgaver. Hans arbeidsoppgaver vil også inkludere tidkrevende oppgaver innenfor administrasjon og økonomisk oppfølging av klubben. Vi vil derfor forsøke å engasjere et nytt styremedlem som i samråd med Atle vil ha hovedfokus på sport, og er i dialog med en aktuell person til dette, sier Tore Lien Bjørnstad i L.I.K.-styret.

Øystein Tronrud skal ifølge pressemeldingen fortsatt ha et engasjement i klubben og være en del av klubbens administrasjon.

Artikkeltags