Fredag var andre dag i lagmannsretten i arbeidstvisten mellom Tor Erik Nilsen og Lillehammer IK. Tvisten har pågått i snart to år, og det har blitt gjort flere mer eller mindre formelle forespørsler fra klubben til Nilsen som kunne ført til sakens avslutning. Fredag ble det avsluttet med et forlik etter at partene hadde fått rettens hjelp.

– Vi har kommet til enighet. Jeg tror alle er fornøyde, sa Nilsen-advokat Ida Helene Braastad Balke i retten.

– Jeg er veldig fornøyd med at saken er avsluttet, sier Tor Erik Nilsen til GD.

Lillehammer IKs representanter i retten ønsket ikke å kommentere saken. De henviser til en pressemelding, som skal komme på et senere tidspunkt.

Dommeren ba om dialog

Allerede torsdag nevnte dommeren i saken, Dagny Raa, at hun ønsket at partene skulle forsøke å komme fram til et forlik. Fredag, etter at tidligere styremedlem Dirk Clemens hadde vitnet, tok de dommerens oppfordring og forsvant på gangen.

– Dette er en sak der det ikke er snakk om å få tilbake jobben. Det er penger det koker ned til. Hvis det er mulighet for å komme fram til en enighet, så ser retten at det blir gjort forsøk på det, sa Raa.

Partene gikk på gangen og kom tilbake etter en snau halvtime. Da fortalte de retten at de trengte hjelp. Det ga resultater.

– Da blir det ikke noe mer som skjer her, sa advokat Ida Helene Braastad Balke da hun var ute av rommet for å informere vitner som satt å ventet.

Ukjent utfall

Det er ikke kjent hvor stort beløpet Lillehammer IK betaler til Nilsen for å få saken avsluttet. I desember la klubben 100.000 på bordet, det var ikke aktuelt for Nilsen-siden. Torsdag fortalte Braastad Balke at de ville kreve 736.000 i erstatning. I tilegg ville de kreve 50.000 i oppreisning.

Les også:

 – Håper selvfølgelig klubben vinner

Partene i Nilsen-saken diskuterer forlik i retten