Nordahl Pedersen ny daglig leder i LSK

NY DAGLIG LEDER: Styreleder i Lillehammer Skiklub, Jon Erik Rønning (t.h.), ønsker Kenneth Nordahl-Pedersen velkommen i den nye jobben. Foto: Kjell H. Vollan

NY DAGLIG LEDER: Styreleder i Lillehammer Skiklub, Jon Erik Rønning (t.h.), ønsker Kenneth Nordahl-Pedersen velkommen i den nye jobben. Foto: Kjell H. Vollan

Kenneth Nordahl-Pedersen (35) har takket ja til jobben som daglig leder i Lillehammer Skiklub. – Jeg ønsker å tenke litt nytt, sier han.

DEL

LILLEHAMMER: – Vi er veldig fornøyd med at han takket ja til jobben. Det var flere gode søkere blant de 11 søkerne, og jeg var fornøyd med dem som søkte. Vi innstilte to av dem, etter en grundig prosess, forteller Jon Erik Rønning, styreleder i Lillehammer SK.

Nordahl-Pedersen jobber fortiden som markedssjef i Nasjonalparkriket. Han kommer fra Hordaland, og har bodd på Lillehammer de siste seks åra. Han har vært sportssjef på NTG i fem år, og har utdannelse fra idrettshøgskolen og BI. Tidligere har han også jobbet i Norges Skiforbund.

Drift- og sponsoransvarlig

– Han skal ha ansvar for den daglige driften, og ansvaret for markedsarbeidet. Vi holder akkurat på å sluttføre en strategiplan, så får vi se om han kan få med seg en markedsføringsgruppe. Sponsorarbeidet er krevende for alle nå om dagen, men klubben har mange gode samarbeidspartnere. De skal vi ta vare på og pleie, men vi ønsker også noen nye, sier Rønning.

Klubben har den siste tiden sett på hvordan de kan redusere utgiftene ettersom overskuddet fra Birken-arrangementene stadig blir mindre.

Vanlig fastlønn

Avtroppende leder, Jostein Buraas, har hatt en bonusavtale med klubben ved salg av sponsorer.

– Har Nordahl-Pedersen fått den samme avtalen?

– Nei. Han har fått en fastlønn som er innenfor de økonomiske rammer som styret i klubben har bestemt. Vi har ikke ansatt noen trener etter at Morten Vingli Odsæter sluttet, så våre totale lønnsutgifter er redusert i forhold til fjoråret, sier Rønning.

Uvisst når han starter

Rønning skal nå også se på dugnadsinnsatsen i klubben.

– Vi skal snart ha et medlemsmøte der vi skal prate litt om disse tingene. Vi skal også se litt på kostnadsdekningen medlemmene har.

Det er fortsatt ikke helt avklart når Nordahl-Pedersen kan begynne i jobben.

– Nei, det er ikke avklart, men det blir senest 1. januar. Jeg ser fram til å starte i den nye jobben, og håper jeg kan begynne så fort som mulig. Jeg får lese meg opp på historien i klubben, og forberede meg godt, forteller Kenneth.

– Må tenke nytt

Han håper å sette sitt preg på klubben.

– Ja, man må tenke litt nytt. Jeg skal prioritere kommunikasjon med medlemmene, og det blir naturligvis viktig å videreføre verdiene og tradisjonen i klubben. Bredde og toppidrett blir også en av de viktig oppgavene, sier han.

Artikkeltags