Lundby fortsatte seiersrekken i Slovenia: – Utrolig stort

Maren Lundby er i storform om dagen.

Maren Lundby er i storform om dagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Maren Lundby er storfavoritt i Pyeongchang-OL etter å sikret sin sjette strake seier i verdenscuprennet i hopp i slovenske Ljubno lørdag.

DEL

Seieren var Lundbys nummer elleve i verdenscupen. Det er like mange som Roar Ljøkelsøy, som er mestvinnende på herresiden. Hun passerte også Anders Jacobsens ti seirer.

– Det kjennes bra. Veldig hyggelig å ta min sjette strake verdenscupseier. Og det er utrolig stort å være på samme hylle som Ljøkelsøy. Han var mitt forbilde i mange år, sier Lundby til NTB.

– Tenker du mye på rekker og rekorder?

– Jeg noterer det jo i boka, men for min del har jeg mest fokus på neste renn. Men slike ting er sikkert noe jeg vil ha mye glede av etter karrieren. Jeg kan tenke mye på det på gamlehjemmet, sier hun humrende.

Landslagstrener Christian Meyer er full av lovord om formhopperen.

– Maren virker fryktelig sterk om dagen. Det er kjempeartig, sier han til NTB.

Lengst av samtlige

Lundby er formhopper nummer én på kvinnesiden og fortsatte i samme spor i Slovenia.

Lundby hoppet lengst av samtlige med 88,5 meter i første omgang. Det var fire meter lenger enn sine nærmeste konkurrenter.

Den norske jenta tok en klar ledelse før finaleomgangen, og hun hadde 7,9 poeng ned til tyske Katharina Althaus og Sara Takanashi fra Japan som delte andreplassen.

I finalen var Lundby sterkest igjen. 91 meter holdt til soleklar seier. Althaus ble nummer to, mens Takanashi tok tredjeplassen.

– Hvordan skal Lundby holde på formen fram til OL?

– Det handler om å gjøre det vi har gjort i mange år nå. Vi må være dyktig på å nullstille til hvert eneste renn. Rennene i Hinzenbach neste helg er avlyst, så nå får hun verdifull tid til å trene hjemme. Det blir bra med trening og litt hvile, sier Meyer.

Strøm falt tilbake

Anna Odine Strøm og OL-uttatte Silje Opseth var på skuddhold til gode plasseringer etter første omgang i Slovenia. Strøm, som ikke får OL-tur, noterte seg for 79 meter, og var nummer 15 før finaleomgangen. Hun falt imidlertid tilbake til 21.-plass i andre omgang.

Opseth var nummer 18 etter å ha hoppet meteren kortere, og endte på samme plassering i andre omgang.

Maren Lundby hoppet beskjedent i kvalifiseringen i Ljubno. 23-åringen ble nummer 13 med 78 meter fredag. Hun slo likevel kraftig tilbake da det gjaldt som mest.

– Jeg er litt overrasket over at jeg vant i dag. Det har trøblet litt på trening. Men det viser styrke. Nøkkelen er å hele tiden være «på». Nå skal jeg forberede meg bra før OL, sier hun.

Kolbukameratene-hopperen øyner sammenlagtseier og OL-triumf i samme sesong.

– Jeg vet at jeg er god nok til å vinne. Hvis jeg hopper på mitt beste, tror jeg ingen slår meg, sa hun til NTB før helgens renn, som er de siste før Pyeongchang-OL.

OL-rennet i Sør-Korea går 12. februar.

Artikkeltags