– Partene har inngått en utenomrettslig avtale, som partene er enige om skal holdes hemmelig, sa lagmannsrettens dommer Dagny Raa, da hun sammen med Tor Erik Nilsen, Lillehammer IK og advokatene kom ut fra bakrommet i Eidsivating lagmannsrett fredag.

Da hadde de, over 55 minutter, klart å bli enige om et forlik i arbeidstvisten som har preget ishockeymiljøet siden januar 2015.

– Jeg tror alle er fornøyde med avtalen, var reaksjonen fra Nilsens advokat, Ida Helene Braastad Balke, etter avgjørelsen.

Torsdag ble det klart at Nilsen ville reise et erstatningskrav på 736.000 kroner pluss en oppreisning på 50.000 kroner.

– En utrolig påkjenning

Siden Nilsen ble oppsagt har partene møttes til en rekke møter, og de har møttes i retten ved flere anledninger. Fredag tok det hele slutt, da partene inngikk en avtale.

– Jeg er utrolig glad for det, sa den tidligere Lillehammer-treneren til GD.

– Det har vært to tunge år. Det er utrolig godt å våkne opp i morgen, å slippe og tenke på saken mer. Det har vært en utrolig påkjenning og en slitsom periode, sier Nilsen.

Oppfordret til dialog

Under tingrettsforhandlingene mellom partene, hvor klubben fikk medhold i sin oppsigelse, var det også undervegs møter mellom partene i et forsøk på å bli enig.

Allerede torsdag nevnte dommer i lagmannsretten at hun mente partene burde gå i dialog. Det gjorde de først alene, så sammen med rettens medlemmer fredag. Det var da en løsning kom på plass.

– Denne runden i lagmannsretten har gitt meg noen svar og noen forklaringer. Jeg er fornøyd med hvordan saken har kommet fram denne gangen, og glad vi har kommet fram til en avtale, sa Nilsen til GD.

Vil ikke kommentere

Joakim Augeli Karlsen og Lars Tvete virket begge å være svært fornøyde med avtalen som ble inngått på bakrommet i Hamar tinghus fredag.

Likevel ønsket ingen av dem å kommentere saken overfor GD etter at retten var hevet.

– Det kommer til å bli sendt ut en pressemelding. Vi henviser til den, sa klubbens advokat Joakim Augeli Karlsen.

Heller ikke Lars Tvete, tidligere styreleder, ville si noe utover pressemeldingen de planla.

Det var bare tidligere styremedlem i L.I.K. Dirk Clemens som rakk å vitne fredag. Blant annet var planen at Øystein Tronrud og Ketil Møller skulle i vitneboksen. Det slapp de altså.