Johanne Killi kom på 5. plass i OL-grenen slopestyle

HØYT SVEV: Johanne Killi, under kvinnenes slopestyle finale  i Phoenix Snow Parkunder vinter-OL i Pyeongchang.  (AP Photo/Kin Cheung)

HØYT SVEV: Johanne Killi, under kvinnenes slopestyle finale i Phoenix Snow Parkunder vinter-OL i Pyeongchang. (AP Photo/Kin Cheung) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Johanne Killi (20) fra Dovre ble beste norske i slopestyle-finalen i OL

DEL

NTB: Sarah Höfflin fra Sveits vant lørdagens OL-slopestyle på ski foran landskvinne Mathilde Gremaud. Johanne Killi fra Dombås i Dovre kommune, ble beste norske på 5.-plass.

Dårlig start

De to norske håpene gikk i bakken i sitt første run og fikk en dårlig start på lørdagens finale. I den andre omgangen satt triksene bedre for Killi, som kjørte ned til 76,80 poeng og en foreløpig 4.-plass. Christiansen måtte igjen i bakken i to av hoppene, inkludert det siste, hvor hun fikk altfor mye høyde. Med 24 poeng lå hun fortsatt sist blant de tolv kjørerne i finalen.

I den siste omgangen landet ikke Killi det siste hoppet, og hun ble stående med andre omgang som sitt beste – og dermed tellende – resultat. Christiansen fikk for mye fart på sitt siste hopp, og klarte dermed ikke sitt planlagte triks, men forbedret sitt resultat og endte på 60.40 poeng, noe som ga henne en niendeplass.

Høyt sistehopp

Höfflin smalt til med 91,20 poeng. Hun bevarte spenningen helt til det siste med et veldig høyt sistehopp, men landet det. Dermed skjøv hun Gremaud ned én plass, etter at lagvenninnen hadde ledet siden hun fikk 88 poeng for sitt første run.

En omgang teller

Det er bare den beste omgangen som teller i finalen i Phoenix Park. I kvalifiseringen tidligere på dagen, ble de norske kjørerne nummer to og tre bak svenske Emma Dahlström. NTB.

I toppsjikt

Johanne Killi er OL-debutant. Avisa VG skriver at Killi ble nummer 3 i slopestyle i X Games i Aspen i 2016 og 2017. Hun vant fjorårets slopestylekonkurranse i X Games Hafjell og har to verdenscupseirer i slopestyle. VG skriver at Killi avsluttet runnet med en switch 720 som hun landet fint. Runnet er ikke feilfritt, men det ender med 76.80 poeng

Les også:

Det er selvfølgelig til å bli stolte av. Veldig stolte. 

Killi falt på trening og slo hodet

NTG-deltakere

Her er de tidligere NTG-elevene på Lillehammer som er klare for OL i Pyeongchang. Hopperen Silje Opseth er fortsatt elev.

Alpint:
Christoffer Faarup (Danmark),
Maren Skjøld, Gjøvik Skiklubb.

Skiskyting:
Emil Hegle Svendsen, Trondhjems skiskyttere,
Tarjei Bø, Markane,
Erlend Bjøntegaard, Beveren,
Henrik L'Abée-Lund, Oslo SSL,
Tiril Eckhoff, Fossum.

Langrenn:
Pål Golberg, Gol,
Snorri Einarsson (Island).

Ishockey:
Alexander Reichenberg, Sparta Praha,
Henrik Holm, Stavanger Oilers.

Hopp:
Robert Johansson, Søre Ål,
Anders Fannemel, Hornindal,
Maren Lundby, Kolbukameratene,
Silje Opseth, Holeværingen.

Freeski:
Tiril Sjåstad Christiansen, Geilo,
Ferdinand Dahl, Ingierkollen,
Johanne Killi, Dombås.

Her er «GDs» OL- lag 

Artikkeltags