Johaugs kjæreste må droppe ro-satsingen for å bli turnuslege i Lillehammer

TURNUSLEGE: Roeren Nils Jakob Hoff, her sammen med kjæresten Therese Johaug, må sette idrettskarrieren på vent på grunn av jobb i Lillehammer.

TURNUSLEGE: Roeren Nils Jakob Hoff, her sammen med kjæresten Therese Johaug, må sette idrettskarrieren på vent på grunn av jobb i Lillehammer. Foto:

33-åringen Nils Jakob Hoff, som er kjæreste med Therese Johaug, setter ro-karrieren på vent. Fra slutten av februar går han inn i jobben som turnuslege ved sykehuset i Lillehammer.

DEL

LILLEHAMMER: Hoff er en av landets beste roere og må sette sin profesjonelle karriere på vent på grunn av at han nå skal gjennom turnustjeneste som lege. Han sier til VG at han ikke har lagt opp, og at han satser på å komme tilbake på sikt. Målet er å delta i sommer-OL i 2020.

– Vi har vridd hodene våre, men har ikke funnet noen løsning på hvordan jeg kan være med på samlinger. Det finnes ingen alternativer, sier Hoff til VG.

Hoff, som opprinnelig kommer fra Bergen, vil likevel få se langrennskjæresten regelmessig. Johaug tilbringer nemlig mye tid på hytta på Sjusjøen, slik at distansen ikke er lang til Hoffs nye arbeidssted.

– Jeg skal fortsette å trene, men kan ikke la en slik sjanse gå fra meg, sier Hoff om turnustjenesten til riksavisen.

Artikkeltags