Petter Northug dropper tremila i Lillehammer: Simen Sveen får sjansen

Det har stormet mye rundt Petter Northug de siste ukene. Lørdag gikk han sprint på Lillehammer, men søndag står han over rennet.

Det har stormet mye rundt Petter Northug de siste ukene. Lørdag gikk han sprint på Lillehammer, men søndag står han over rennet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Trener Stig Rune Kveen sier Northug har behov for en god treningsperiode før han er tilbake i slag.

DEL

– Han vurderte til sist stund om han skulle gå i morgen eller ikke. Men han går ikke tremila. Han må bare få en god treningsperiode nå for å komme tilbake der han ønsker å være formmessig, sier trener Stig Rune Kveen til VG.

– Han drar tilbake til Trondheim for litt trening. Vi tar en prat i morgen angående veien videre, forteller landslagstrener Tor Arne Hetland til NRK.

– Jeg ønsker ikke å si mer nå i kveld, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB etter at nyheten ble kjent.

Les også: Kanskje var det OL-drømmen som gikk i vasken

Simen Andreas Sveen fra Ring i Ringsaker blir hentet inn som reserve for Northug og får dermed sjansen til å vise hva han er god for i løyper han kjenner godt.

Vurderte lenge å gå

Søndag er det tremil med skibytte som står på kalenderen for herreløperne. Denne distansen er det klart at Northug ikke ønsker å gå på grunn av formen.

– Med et par uker trening håper vi han får den responsen han trenger. Det er framgang, og han vurderte helt til det siste å gå søndagens renn, sier Stig Rune Kveen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Northug unngikk mediene etter at han ble slått ut i kvalifiseringen på sprinten, der han hadde 32. beste tid.

– Han må kjøre på videre

Lillehammer-rennene var viktige for Northug, som må vise seg fram for å være sikret OL-plassene han helst ønsker seg. Likevel virker det ikke som om det er noen grunn til å være bekymret for Northug-fansen.

– Det lille han fikk vist i dag er ikke nok, sa sprinttrener Arild Monsen til NTB etter lørdagens sprint.

– Han må bare kjøre på videre, bruke tiden sin godt på trening og konkurrere seg i form, fortsatte Monsen og understreket at det er lenge igjen til OL.

Artikkeltags