Hafjell får arrangere X Games igjen, men kun som prøvekanin

IGJEN: Henning Andersen står bak X Games i Norge. Etter arrangementet i 2017, kommer nå X Games tilbake til Hafjell for å teste ut hoppet til arrangementet i Oslo til våren.

IGJEN: Henning Andersen står bak X Games i Norge. Etter arrangementet i 2017, kommer nå X Games tilbake til Hafjell for å teste ut hoppet til arrangementet i Oslo til våren. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

X Games ble en engangshendelse i Hafjell i 2017 – med stor suksess. Denne vinteren kommer arrangementet tilbake, men kun med kvalifiseringskonkurranser til Oslo.

DEL

LILLEHAMMER: X Games Norge ble i 2016 og i 2018 arrangert i Oslo. I 2017 ble hele moroa avholdt i Hafjell, blant annt med artister som Julie Bergan og Seeb på plass. Også i 2019 er det Oslo som er arrangør av actionsportsarrangementet.

Les også: Hafjell mister X Games

Likevel er ikke Hafjell helt ute av det. For i februar vil X Games Norge lage en «prøveversjon» av det kommende arrangementet i Oslo og samtidig avholde kvalifiseringsøvelser. Det skjer ved midtstasjonen i Øyer-bakken fra 11. til 16. februar.

– Det er positivt at vi nå kan være delaktig i arrangementet for 2019, med en spektakulær kvalifisering i Hafjell, sier Alpinco-sjef Odd Stensrud i en pressemelding.

Stensrud sier videre at Hafjell har en klar ambisjon om å være arena for denne typen arrangement, selv om det foreløpig bare ble med den ene X Games-utgaven i Gudbrandsdalen.

Hoppet som skal brukes i Oslo i mai, er helt spesielt. Ifølge arrangøren er det såpass krevende, at man trenger en test – i Hafjell.

– Når vi først har bygget stillaset i Telenor Arena, så er det begrenset hvilke endringer vi kan gjøre. X Games er verdens største actionsportskonsept, og vi kan ikke risikere at hoppet ikke er bra. Derfor bygger en identisk fullversjon av hoppet i Hafjell i februar og tester det sammen med noen utvalgte topputøvere, sier Henning Andersen i arrangørselskapet.

Les også: Kneskadd Kleveland mister X-Games og VM

Artikkeltags