Sprinteliten til værs

IKKE BARE ENKELT: Kari Vikhagen Gjeitnes og Celine Brun-Lie manøvrerer seg fra stokk til stokk, - høyt til værs.

IKKE BARE ENKELT: Kari Vikhagen Gjeitnes og Celine Brun-Lie manøvrerer seg fra stokk til stokk, - høyt til værs. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Høyt henger de, men sure er de neimen ikke! Torsdag fikk sprinteliten i norsk damelangrenn smake nye utfordringer åtte-ti meter over bakken.

DEL

LILLEHAMMER:De er godt vant til å teste seg selv, og tåler både harde motbakker og skarpe innesvinger. Men klartreparken på Hunderfossen var en ny treningsvri for sprintlaget på det norske damelandslaget i langrenn.

- Skrekkelig moro og veldig spennende. Litt i overkant høyt, men en skikkelig utfordring!

Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Celine Brun-Lie og Kari Vikhagen Gjeitnes fikk prøve seg i noe uvante omgivelser i går ettermiddag.

Damelandslaget i langrenn holder for tiden til på Sjusjøen på treningssamling, og besøket ved klatreparken på Hunderfossen var en kjærkommen avveksling både for utøvere og trenere.

- I dag har vi vært på en tre og en halv times treningstur på sykkel. Klatreparken er et artig pusterom, mente jentene som utgjør sprintlaget i den norske dameeliten.

- Gir slike halsbrekkende øvelser flere medaljer til norsk damelangrenn?

- Neppe. Men besøket ved Hunderfossen er klart lagbyggende. Dessuten får jentene presset seg selv og sprenger grenser i uvante omgivelser, sier hjelpetrener Espen Emanuelsen til GD.

Fra bakkenivå så det skikkelig nifst ut. Men alle kom i havn etter å ha vaklende og vinglende forsert diverse tauverk og traseer der oppe.

En solid oppladning til VM i februar, formoder vi ...

Artikkeltags