Krever at vegvesenet blir på Lillehammer

Samarbeidskomiteen mellom LO og Arbeiderpartiet i Oppland krever at Statens vegvesen beholder regionvegkontoret på Lillehammer.

Samarbeidskomiteen mellom LO og Arbeiderpartiet i Oppland krever at Statens vegvesen beholder regionvegkontoret på Lillehammer. Foto:

DEL

Samarbeidskomiteen mellom LO og Arbeiderpartiet i Oppland krever at Lillehammer fortsatt skal være en hovedbase for Statens vegvesen.

"Lillehammer har i dag et av de fremste kompetansemiljøene innen samferdsel, og det er svært viktig å ta vare på dette i framtida. Det er viktig for Statens Vegvesen, og det vil være viktig for Lillehammer og Innlandet å beholde disse statlige arbeidsplassene", skriver komiteen i en pressemelding.

Les også: Tidenes omstilling i offentlig sektor: Mange hundre arbeidsplasser kan forsvinne fra Lillehammer

Stortinget vedtok i 2003 at regionvegkontoret til Statens vegvesen skulle legges til Lillehammer. Derfor mener Samarbeidskomiteen mellom LO og Arbeiderpartiet i Oppland at Stortinget også må behandlingene som nå gjøres.

Samferdselsdepartementet har også bedt Statens vegvesen vurdere hvilke oppgaver på trafikkstasjonene som kan privatiseres. Samarbeidskomiteen er svært kritisk til å ta bort oppgaver fra trafikkstasjonene. Det vil føre til færre statlige arbeidsplasser i distriktene og det vil svekke fagmiljøene ved vegstasjonene.

Artikkeltags