Statens vegvesen må bruke helikopter for å rydde etter ras: Sognefjellsvegen blir stengt ut neste uke

Store steinblokker raste ut på Sognefjellsvegen, fv 55, fredag 14. september.

Store steinblokker raste ut på Sognefjellsvegen, fv 55, fredag 14. september. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesveg 55 mellom Krossbu og Rustadsæter etter ras. Ryddingen begynner trolig ikke før i neste uke, opplyser Statens vegvesen.

DEL

LILLEHAMMER: I slutten av forrige uke raste flere store steiner ut i vegbanen på fylkesveg 55. Det førte til at vegen ble stengt, noe den er enda. Oppryddingsarbeidet er krevende og Statens vegvesen har værgudene imot seg.

I en pressemelding tirsdag opplyser de at vegen blir stengt en stund til.

– Det er meldt sterk vind, nedbør og vekslende temperatur i fjellet i cirka ei uke framover. Så lenge været er slik, er det ikke forsvarlig å drive med arbeid i fjellsida, opplyser de.

Fylkesvegen ble stengt ved Krossbu i vest og ved Rustadsæter i øst da raset gikk ved Bøvertunvatnet fredag. Statens vegvesen frykter løse steiner og masser i fjellet fortsatt kan rase ut, og derfor er det ikke trygt å drive arbeid på strekningen.

– Arbeidet krever bruk av helikopter for å komme til i det bratte terrenget. Vi kan ikke utføre dette arbeidet i sterk vind og nedbør. Hvis værprognosen er riktig, kommer vi ikke i gang med å renske fjellet før i neste uke. Deretter vil det ta noen dager å kjøre bort massene som har rast ned, reparere selve vegen og sette opp nytt rekkverk. Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta, men sannsynligvis må vi holde fylkesveg 55 stengt ut neste uke eller lenger, sier fungerende seksjonsleder Marthe Tøsse Løvseth i Statens vegvesen.

De oppfordrer også folk som ferdes i områdene rundt Bøvervatnet om å respektere sperringene som er satt opp. Det kan være farlig å bevege seg i området – også for dem som går til fots.

Artikkeltags