Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen gir 2,6 milliarder mer i frie midler til kommunene

Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen vil øke de frie inntektene til kommunene med rundt 2,6 milliarder kroner. De anbefaler at pengene går til blant annet vei og skole.

– Regjeringen sitt budsjettforslag for kommunesektoren setter kommunene i stand til å fortsette å styrke viktige velferdstjenester. Det blir lagt særlig til rette for å styrke tilbudet til rusavhengige, tidlig innsats i skolen og habiliterings- og rehabiliteringstjenestene, sier kommunalminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Regjeringen anbefaler å gi de tre satsingsområdene ministreren nevner henholdsvis 200, 200 og 100 millioner kroner. De ønsker også at 100 millioner kroner skal gå til bedring av fylkesveinettet.

I kommuneproposisjonen i mai varslet regjeringen at de ville komme med en økning på mellom 2,6 og 3,2 milliarder kroner i frie inntekter til kommunene neste år. Dermed har de i forslaget til statsbudsjett falt på den nedre delen av sjiktet.

Det legges opp til at hele økningen i de frie inntektene neste år går til kommunene, og at det ikke blir noen reell økning i de frie midlene til fylkeskommunene.