Stavsmartn for tur

Det er igjen klart for Stavsmartn. I helga arrangeres det blant annet opptog gjennom sentrum, foredrag med Marit Breivik, paneldebatt, lavvokveld, utstillinger og salgsmarked.

Det er igjen klart for Stavsmartn. I helga arrangeres det blant annet opptog gjennom sentrum, foredrag med Marit Breivik, paneldebatt, lavvokveld, utstillinger og salgsmarked. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Marit Breivik er årets pratmaker og LagStav. Med foredraget «Sammen er vi sterke» spiller hun ballen videre til bedrifter og lag rundt i distriktet.

DEL

Fredag åpner årets Stavsmartn med salgstorg, hestehandel, flatbrødbaking og utstilling. Ja, i tro med tradisjonen. Men nytt av året er innslaget med årets LagStav, nemlig tidligere landslagstrener i håndball, Marit Breivik.

- Marit skulle egentlig vært her i fjor. Og nå klaffet det endelig. Foredraget fenger og har et budskap vi alle kan ta lærdom av, sier Gutorm Aarnes, styreleder i Stav.

Foredraget «Sammen er vi sterke» skal motivere bedrifter og lag rundt omkring i distriktet til å jobbe sammen om et felles mål. 250 personer har allerede meldt seg på.

Veien til suksess

- Foredraget er midt i blinken, og etterfølges av en spennende og aktuell paneldebatt med to lokale næringstopper, sier Aarnes.

Et viktig stikkord for debatten er «veien til suksess». Med et variert program ønsker Stavsmartn å være mer enn en arena for hesteinteresserte. Årets martna er en viktig begivenhet også for handelsstand, kultur- og kunstinteresserte.

Aarnes forventer at omkring 15.000 publikummere vil ta turen til Stav i løpet av helga. Fredag kveld vil det være konsert i lavvoen med Leif Anders Wentzel, Ingvild og Trond Nagel Dahl og Egil Kjørstad.

Vin og vilt

Andre høydepunkter er opptoget gjennom sentrum og lørdagskvelden med «Vin, vilt og viten».

I lavvoen skal det i år stekes hjortelår og tilberedes herlige ferske råvarer. Vinsmaking hører med, så her kan du både lukte, smake og lære.

- Tidligere år har dette vært utrolig populært, derfor er begivenheten flyttet ut i lavvoen denne gangen, forteller Aarnes.

Utover de obligatoriske utstillingene, kåringene og showene med hest vil det være aktiviteter for barn og unge. Og søndag presenteres årets BokStav ved forfatter Hans Olav Lahlum.

- Vi er stolte over å kunne tilby solide innslag av kultur og hest. Her er det noe for alle.

Aarnes oppfordrer folk til å engasjere seg og til å delta i fredagens debatt, som ledes av Kristian Skullerud, sjefredaktør i GD.

Artikkeltags