Stjal bil med to barn i

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

FORELDRE-MARERITT: En bil med to små barn i ble stjålet ved bunnstasjonen i Hafjell i Øyer. En Oslo-mann er siktet for det dramatiske tyveriet som førte til hektisk jakt på bil og barn før far og de to små kunne gjenforenes.

DEL

ØYER: Ved 19-tiden fredag skulle en bilende far som snarest innom Hafjellanlegget for å hente et par ski. Hans to barn på ett og seks år satt igjen i bilen, seksåringen i forsetet.

- Da faren kom ut igjen etter ca. ett minutt, var bilen med barna i borte. Faren kastet seg inn i en firmabil og startet jakten på egen bil og barn. Moren var også i området, slik at hun begynte å lete til fots og løp ned mot E6 i tilfelle biltyven tok den vegen, forteller politibetjent Torstein Øvstedal ved Øyer lensmannskontor til GD.

Seksåringen borte

Den stjålne bilen ble etter litt tid funnet igjen parkert i Nordlia hyttegrend, en kilometer nord for bunnstasjonen i Hafjell. Ettåringen satt i barnesetet i bilens baksete, mens seksåringen var borte fra bilen.Mens leteaksjonen etter bilen var i full gang ble det ringt inn til operasjonssentralen at den aktuelle bilen sto i Nordlia i Øyer. Det ble ringt fra en mobiltelefon, men innringeren oppga ikke navnet sitt.Faren dro straks til Nordlia hyttegrend, der to-tre menn kom gående sammen med den gråtende seksåringen. Faren og barnet ble gjenforenet i gråt. En av mennene som kom sammen med guttungen, fortsatte plutselig bortover en stikkveg.

Spor i snøen

Politiet som kom raskt til stedet i Nordlia, der faren og barna var gjenforenet, fant snart spor i snøen etter mannen som tok en stikkveg noen små minutter tidligere. Sporene førte politiet fram til ei hytte der sju menn på heisatur oppholdt seg.- Vi hadde meget gode skoavtrykk i snøen. I hytta var det sju par sko, som alle ble undersøkt med tanke på avtrykkene vi hadde sikret seg. Ett av parene stemte overens med avtrykkene fra snøen. Imidlertid ville ingen av de sju i hytta vedkjenne seg dette skoparet. Problemet for karene var imidlertid at en av dem da var skoløs, og det fant vi lite troverdig etter som karene var på helgetur i Øyer, sier politibetjent Øvstedal. Neppe noen som reiser dit uten sko med seg.

Mobilbløff

De sju mennene satt alle i hyttas badstue da politiet kom inn. Fordi det var ringt om saken til operasjonssentralen, krevde politiet å få se mobiltelefonene til de sju. En av telefonene stemte med det nummeret som det var ringt til politiet i Lillehammer fra, og da hjalp det lite at eieren av telefonen stadig vekk nektet for å ha ringt. Mobileieren var samme mann som politiet hadde skoavtrykk fra.- Det var ingen tvil om telefonnummeret, sier politibetjent Øvstedal.

Ble tatt med

Den tilsynelatende skoløse mannen med den aktuelle mobiltelefonen, ble pågrepet i hytta, og tatt med til politistasjonen i Lillehammer for avhør.- Ut fra kjøreturen med den stjålne bilen er det tatt blodprøve av den skoløse mannen. Han erkjente i avhør lørdag kveld at det var ham som stjal bilen med barna i. Følgelig er han siktet for det, sier Øvstedal. Mannen skal ha hevdet at han ikke så at det var barn i bilen, selv om seksåringen faktisk satt i forsetet på bilen.

- Hadde han forklaring på hvorfor han stjal bilen med barna i?- Det var iallfall en dårlig forklaring. Han hevdet at seksåringen hadde bedt ham å kjøre for se etter faren hans. Han prøvde faktisk å legge skylden på en liten gutt som var helt fortvilet da den ukjente biltyven dro av gårde med farens bil, sier politibetjenten.Nå vil Oslo-mannen bli straffeforfulgt for det svært dramatiske bilbrukstyveriet i Øyer.

- Pass på bilen

ØYER: Politibetjent Torstein Øvstedal sier til GD at denne saken er et nytt bevis på at man ikke må forlate bilen sin med nøklene i tenningen.Denne gangen ble resultatet en intens aksjon, som heldigvis endte godt.For ikke lenge siden forlot en far bilen sin i Lillehammer. I bilen satt hans fem år gamle sønn.Plutselig hoppet en biltyv inn og kjørte av gårde med både bilen og ungen, før biltyven kolliderte.Politiet kjenner også til andre episoder der biler på tomgang er blitt stjålet. Seinest skjedde det i forrige uke i Lillehammer, da en biltyv stjal en lastebil og kolliderte under dramatiske omstendigheter i Biri.

- Dette er skrekken

ØYER: - Dette må være skrekken, sier politibetjent Torstein Øvstedal etter den dramatiske hendelsen i Øyer.- Jeg har selv små barn og skjønner godt foreldrenes fortvilelse når de ser at bilen deres og ungene er stjålet, og de ikke vet hvor de befinner seg, sier politibetjenten.- Det er lett å skjønne at involverte blir rasende på folk som begår slike tyverier, sier Torstein Øvstedal.Faren til de to barnavil ikke snakke med GD om episoden. Han vil helst glemme den fortest mulig.

Artikkeltags