Storberge barnehage legges ned til høsten

SNART SLUTT: 13 av 15 barn slutter i Storberge barnehage på grunn av flytting til andre bydeler og skolestart. Derfor stenger Nordre Ål menighetsråd dørene etter sommerferien. Foto: Inger Stokland

SNART SLUTT: 13 av 15 barn slutter i Storberge barnehage på grunn av flytting til andre bydeler og skolestart. Derfor stenger Nordre Ål menighetsråd dørene etter sommerferien. Foto: Inger Stokland Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Overskudd av barnehageplasser i Lillehammer har nå ført til at Storberge barnehage i Nordre Ål legges ned.

DEL

– Dermed forsvinner også byens eneste menighetsbarnehage, sier Gunvor Kraft, leder i menighetsrådet i Nordre Ål.

Det var i begynnelsen av juni at menighetsrådet som eier og driver Storberge, vedtok å legge ned barnehagedriften i Nordre Ål kirke. Etter 34 års virke er det slutt. 13 av de 15 barna som har plass i dag slutter.

– Dette er veldig trist. De små barnehagene er sårbare, og vi har ikke lenger nok barn fra høsten av forskjellige årsaker. Derfor er det verken pedagogisk eller økonomisk forsvarlig med videre drift, sier Kraft til GD.

Bakgrunnen til mangelen på barn er at flere familier, som i dag er tilknyttet Storberge, flytter til en annen bydel og skolekrets i Lillehammer og ønsker at barna deres skal gå i barnehage der. En annen årsak er at barna begynner på skolen. Men viktig er også at antall barnehageplasser har økt i Lillehammer de siste årene. I juni trodde alle at barnehagen skulle vare ett år til. Men slik gikk det ikke.

– Er det satt noen dato for når dere stenger dørene?

– Nei, det er formelt ikke satt noen dato for nedleggelsen, men det vil skje rett etter sommerferien. Vi synes det er veldig synd også for miljøet i Nordre Ål kirke. Det har vært av stor verdi å ha en barnehage vegg i vegg, sier Gunvor Kraft. Det er fire ansatte i Storberge barnehage. De har foreløpig kun fått varsel om at de kan bli sagt opp. For øvrig startet Storberge barnehage som Nordre Ål menighetsbarnehage i 1979. De hadde lokaler i den gamle Hammerseng pensjonatskole fram til 1994, virksomheten ble flyttet til Nordre Ål kirke. I Lillehammer kommune er det nå til sammen 31 barnehager, hvorav 19 av dem er privatdrevet.

Artikkeltags