Store skader i Kvitfjell

STORE SKADER: Flommen har igjen ført til omfattende skader for Kvitfjell alpinanlegg. ? Nå må vi sette inn tiltak og bygge lokalt flomvern, sier daglig leder i alpinanlegget, Odd Stensrud. Foto: Kristin Veskje

STORE SKADER: Flommen har igjen ført til omfattende skader for Kvitfjell alpinanlegg. ? Nå må vi sette inn tiltak og bygge lokalt flomvern, sier daglig leder i alpinanlegget, Odd Stensrud. Foto: Kristin Veskje Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er bare en stor, vondt jobb.

DEL

Det sier daglig leder i Kvitfjell Alpinanlegg, Odd Stensrud etter at flommen igjen har gått innover hele målområdet ved alpinanlegget i Kvitfjell. Gudbrandsdalslågen brøt igjennom flomvernet i morgentimene lørdag. Og mer vann flommet innover området søndag.

Les også: Vannstanden synker

Tredje gang

Dette er tredje gang på fire år at alpinanlegget utsettes for flom. Og det er en fortvila situasjon for dem som driver anlegget.

– Vi kan ikke gjøre annet nå enn å vente til flomvannet har gått tilbake. Da starter igjen en oppryddingsjobb, sier Odd Stensrud.

LES OGSÅ: Her flommer det over

Alle bygg under vann

Fredag var folk i anlegget i sving med å rydde vekk utstyr fra byggene anlegget, i frykt for flommen. Alt utstyr, som var mulig å flytte, ble fraktet til et sikkert sted.

Lørdag morgen sto målområdet under vann. Flomvernet var brutt og vannet gikk innover hele området.

Kommentatorbokser, nasjonalanleggsbygget og tekniske bygg står under vann. Alle bygg som benyttes i forbindelse med World Cup arrangementene.

Frykter større skader

– Flommen er sammenlignbar med i fjor, selv om vannivået ikke har nådd samme høyde som i fjor foreløpig, sier Stensrud.

– Skadene vi har nå er på bygningene. Siden dette er tredje gang byggene står under vann er vi sterkt bekymret for at vi får mer omfattende skader på reisverk og bjelkelag nå, sier Stensrud.

Det vil i så fall bety en mer omfattende restaurering av bygningsmassen i Kvitfjell.

– Hvordan oppleves det å bli rammet av flommen år etter år?

Vil bygge flomverk

– Vi begynner jo å bli vant til dette, så det kom ikke som noen stor overraskelse. Men det er svært kjedelig, at dette skjer. Det er en stor, vond jobb som står foran oss igjen, sier Stensrud.

Han håper nå at det blir fortgang i å bygge et lokalt flomverk for Kvitfjell.

– Vi må se på forebyggende tiltak og få fortgang i planene om flomverk her, slik at vi unngår dette for framtida. Vi må sikre oss, slik at vannet ikke kommer inn, sier Odd Stensrud.

Millionskader i 2011 og 2013

I 2011 fikk alpinanlegget skader for vel 7 millioner kroner.

I 2013 ble skadene i målområdet på 1,9 millioner. Skadeoppgjøret fra i fjor ble sluttført i forrige uke. Nå stå anlegget foran nye runder med gjenoppbygging.

Anlegget hadde også omfattende naturskader etter fjorårets flom.

Artikkeltags