Sykepleierstreiken: – Vi pasienter føler oss godt ivaretatt

 SYMPATI: Freddy Eriksen fra Skien har sympati med sykepleierstreiken.- Men vi pasienter er likevel godt ivaretatt ved Ringen Rehabiliteringssenter.

SYMPATI: Freddy Eriksen fra Skien har sympati med sykepleierstreiken.- Men vi pasienter er likevel godt ivaretatt ved Ringen Rehabiliteringssenter. Foto:

– Er det noen som fortjener høyere lønn, så er det sykepleierne, sier Freddy Eriksen som er pasient ved Ringen Rehabiliteringssenter i Moelv. Torsdag morgen ble seks sykepleiere tatt ut i streik ved Ringen.

DEL

Han berømmer Ringen Rehabiliteringssenter for å ha informert godt og saklig om situasjonen som har oppstått etter at halvparten av sykepleierne ved rehabiliteringssenteret ble tatt ut i streik. Det skjedde etter at meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel endte med brudd.

– Jeg har inntrykk av at ingen av pasientene ved Ringen er bekymret for egen sikkerhet og helse på grunn av streiken. Vi blir godt ivaretatt av et fantastisk personale. I tillegg er det lege på huset hele tiden. Så det er ingen fare med oss, sier Eriksen som har hatt opphold ved Ringen flere ganger.

Sykepleiernes krav var blant annet at de skal sikres samme minstelønnsnivå uavhengig av hvor de jobber, De krever også en lengre lønnsstige med 10- og 16-årstrinn minimum som i KS og med 500.000 kroner etter ti år fra 2019. NSF fremmet også krav om en bedre sykelønnsordning.

Ringen Rehabiliteringssenter *** Local Caption *** I STREIK: Seks sykepeleire ved Ringen Rehabiliteringsseter er tatt ut i streik etter at meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel endte i brudd torsdag morgen.

Ringen Rehabiliteringssenter *** Local Caption *** I STREIK: Seks sykepeleire ved Ringen Rehabiliteringsseter er tatt ut i streik etter at meklingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel endte i brudd torsdag morgen. Foto:

Nattevaktene

Ringen Rehabiliteringssenter på Ring nord for Moelv er blant de første helseinstitusjonene som er berørt av sykepleierstreiken. Dette er et privat rehabiliteringssenter som driver spesialisert rehabilitering og har avtale med Helse Sør-Øst RHF om drift av rehabiliteringsplasser for pasienter med diagnosene Parkinson, kreft og lungesykdommer.

Torsdag formiddag bar Ringen for øvrig lite preg av å være tatt ut i streik.

– Det er hovedsakelig sykepleiere på nattevakt ved rehabiliteringssenteret som er tatt ut i streik, forklarer daglig leder Sindre Bårdseng til GD.

Han anser situasjonen likevel som alvorlig for Ringen og mener rehabiliteringssenteret er hardt rammet, selv om NSF har hatt intensjoner om ikke sette pasienter i fare for liv og helse. For å håndtere situasjon vurderer Ringen situasjonen faglig fortløpende. De vil i første omgang endre turnuser og vaktplaner.

– Vi har endret vaktplanene, men vi kan ikke erstatte sykepleierne som er tatt ut i streik, det har vi ikke lov til. Det sier seg selv at når halvparten av sykepleierne er borte, så får det konsekvenser for pasientene.

– Hvilke konsekvenser?

– Vi er et rehabiliteringstilbud innen spesialisthelsetjenesten, og vi har i dag 45 pasienter inne til rehabilitering og behandling. Med færre sykepleiere går det ut over pleietettheten og oppfølgingen av pasientene.

Les også:

Seks fylker berøres

Rundt 500 sykepleiere er omfattet av pleie- og omsorgsoverenskomsten. Bedriftene som er tatt ut i første fase utfører oppdrag for helseforetakene. 55 sykepleiere ved pasienthoteller, helsesenter og rehabiliteringssenter i seks ulike fylker rammes av første streikeuttak, ifølge forbundet.

Artikkeltags