Streiker mot sykehuskutt

Artikkelen er over 11 år gammel

I dag vil ansatte ved tre sykehus i Oppland streike mot kuttene i Sykehuset Innlandet.

DEL

LILLEHAMMER: Mellom klokken 12 og 13 i dag blir det en politisk markering på sykehusene på Lillehammer, Gjøvik og Reinsvoll.

Streiken er en protest mot nedskjæringene i sykehussektoren som foregår i hele landet, og den forvitring av sykehustilbudet i Oppland som foretaksmodellen har medført.

Apeller

Åtte fagforeninger og forbund slutter opp om streiken, deriblant LO, Fagforbundet og legeforeningen i Oppland.

Klokken 12.15 blir det apeller utenfor hovedinngangen til sykehuset i Lillehammer ved Svend Morten Voldsrud i Fagforbundet Oppland, Ole Jonas Rolstad i Den Norske Lægeforening og Helge Galtrud i LO Sør-Gudbrandsdalen.

Støtte fra RV

De streikende får politisk støtte fra partiet Rød Valgallianse.

- Streiken er en viktig inspirasjon i kampen mot sykehuskuttene over hele landet. I tillegg til helt nødvendige lokale krav for sykehusdekningen i Oppland peker den på at budsjettrammene for hele sykehussektoren er for små. Og den retter et skarpt søkelys mot det store feilgrepet som det var å organisere sykehusene som bedriftsøkonomiske helseforetak, med ansvarspulverisering som en av virkningene, skriver RV-leder Torstein Dahle i en pressemelding.

Trekkes i lønn

Sykehuset Innlandet varsler at de vil trekke lønn fra de ansatte som deltar i streiken.

Helseforetakets ledelse sier de er overrasket over den politiske markeringen.

- Aksjonen gjennomføres dagen før det kommende styremøtet i Sykehuset Innlandet. Det er vanskelig å forstå at dette er et egnet tidspunkt for en aksjon rettet mot politiske myndigheter, heter det i en pressemelding fra Sykehuset Innlandet.

Artikkeltags