Strynefjell Rv15 og E6 Dovrefjell stengt. flere fjelloverganger kan bli stengt på grunn av uvær

Et uvær siger inn fra nordvest og mandag morgen blåser det friskt til fjells. Bildet er  er fra YR basert på værradar - slik uværet forventes å være litt før klokken 09.00 mandag morgen.

Et uvær siger inn fra nordvest og mandag morgen blåser det friskt til fjells. Bildet er er fra YR basert på værradar - slik uværet forventes å være litt før klokken 09.00 mandag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rv 15 over Strynefjell ble klokken 06.30 mandag morgen stengt på grunn av uvær.

DEL

E6 over Dovrefjell ble stengt klokken 08.30. På Bjorli kom det 80 centimeter snø i natt.

- Det er uvær og dårlig sikt. Vegen over Strynefjell er stengt på strekningen mellom Billingen i Oppland og Skåre  i Sogn og Fjordane. Det utgjør til sammen fem mil, opplyser trafikkoperatør Kristina Skogli til GD.

- Skulle vegen bli besluttet åpnet igjen antar vi det vil ta om lag to timer å brøyte opp vegen, sier Skogli.

Det er et uvær som siger inn fra nordvest og det det merkes til fjells. Fv over Venabygdsfjellet kan bli stengt på kort varsel.

Søndag kveld ble det meldt at E6 over Dovrefjell kunne bli stengt på kort varsel. Det blåser mandag morgen friskt, men strekningen er åpen.

Det er kolonnekjøring på flere fjelloverganger i Sør-Norge på grunn av uvær. To fjelloverganger er stengt.

Det er kolonnekjøring på både E134 Haukelifjell, riksvei 7 Hardangervidda, riksvei 52 Hemsedalfjellet og riksvei 13 Vikafjellet.

To fylkesveier over fjellet er stengt: Fylkesvei 50 Aurland-Hol og fylkesvei 53 Årdal-Tyin.

E16 Filefjell er imidlertid åpen mandag morgen.

Meteorologisk institutt sendte søndag ut farevarsel om både vanskelige kjøreforhold og kraftige vindkast i forbindelse med to polare lavtrykk som var på vei mot Trøndelag. Det er meldt om kraftig vind fra nordvest med vindkast på omkring 25–35 meter per sekund. En av konsekvensene er vanskelige kjøreforhold som følge av snøfokk.

Det er dessuten meldt om stor snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, på Sunnmøre og i Indre Fjordane mandag.

Artikkeltags