Boliggaranti for studenter på Lillehammer

GARANTI:Takket være Ungdoms-OL, er studentene ved HiL garantert å få seg bolig i Lillehammer.

GARANTI:Takket være Ungdoms-OL, er studentene ved HiL garantert å få seg bolig i Lillehammer. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens de fleste studiesteder sliter med boligmangel, er studentene ved Høgskolen i Lillehammer (HiL) nå garantert å få seg bolig på Lillehammer.

DEL

Hos SOPP kan du søke bolig selv om du ikke har fått melding om opptak ennå. Leiekontrakten kan nemlig enkelt kanselleres uten kostnader før 22. juli om du ombestemmer deg, opplyser HiL på sin nettside.

Ungdoms-OL gav 300 nye studentboliger

Lillehammer har lenge vært et av de studiestedene med høyest dekning av studentboliger, og etter Ungdoms-OL har vi fått enda 360 nye boenheter.

Boligene i Olympiaparken ble benyttet som deltakerlandsby under lekene i februar 2016, men var allerede i planleggingsfasen ment å skulle bli brukt som studentboliger. 300 forbeholdt HiL sine studenter, og 60 til elever ved Norges toppidrettsgymnas på Lillehammer (NTG).

Arven

Ordføreren i Lillehammer, Espen Johnsen rangerer i et intervju med  GD, studentboligene til 315 millioner kroner som den mest verdifulle arven etter Ungdoms-OL, finansiert blant annet med bidrag på 108 millioner kroner fra Den Internasjonale Olympiske komité.

Etter byggingen av Olympiaparken studentboliger vil Studentsamskipnaden i Oppland kunne tilby totalt 1050 studentboliger fordelt på 8 studenthjem sentralt beliggende i Lillehammer.

Dette er hybler, hybelleiligheter, par - og familieleiligheter, ingen depositum, studentvennlige priser og kun 30 dagers oppsigelse.

Halv milliard ligger igjen etter U-OL

Les også: – En juvel for idretten

Artikkeltags