Linn Blumenthal (27) blogger om livet som psykologistudent

BÅDE MORSOMT OG VANSKELIG: Linn Blumenthal (27) blogger om hvordan det er å være psykologistudent ved Høgskolen i Innlandet.

BÅDE MORSOMT OG VANSKELIG: Linn Blumenthal (27) blogger om hvordan det er å være psykologistudent ved Høgskolen i Innlandet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lurer du på hvordan det er å studere psykologi ved Høgskolen i Innlandet? Linn Blumenthal kan rapportere om personlig selvransakelse, pugging og hvordan det oppleves å ta på ekte hjerner.

DEL

– Vi lærer så mye interessant! Visste du for eksempel at psykopater har i gjennomsnitt mindre hjernevolum enn andre? Det er kjempespennende, sier Linn Blumenthal med smittende entusiasme.

– Ikke noe kosefag

27-åringen er snart ferdig med to tredjedeler av et bachelorløp i psykologi ved Høgskolen i Innlandet, og du skal ikke snakke lenge med henne før engasjementet for faget åpenbarer seg. Annenhver uke blogger Blumenthal om noen av sine studenterfaringer på skolens nettsider.

– Mange tror at psykologi er et slags kosefag, men på dette studiet lærer vi om grunnleggende strukturer ved hele mennesket, sier hun.

Les innlegg fra bloggen til Linn Blumenthal her

Populær boliginformasjon

Blumenthal, som opprinnelig er fra Bærum, er en av flere bloggere tilknyttet høgskolens PR-team. Hensikten er blant annet å informere nye søkere om studentlivet i innlandet.

– Jeg har møtt folk på utdanningsmesser som sier de har hatt nytte av å lese bloggen min, men det er jo litt skummelt, for det er jo min fremstilling av hvordan det er. Andre kan oppleve det annerledes, understreker hun.

Hedmark-tradisjon

Frode Skår, kommunikasjonsdirektør ved Høgskolen i Innlandet sier PR-teamet bygger på en tradisjon fra Høgskolen i Hedmark om å bruke egne studenter i rekrutteringsarbeidet. Felles PR for Høgskolen i Innlandet startet opp høsten 2017.

- I år er det  25 studenter i teamet. De får betalt for jobben de gjør, inklusive opplæring. Vi rekrutterer studentene med tanke på å kunne bruke dem i to-tre år, sier Skår.  Han sier skolen har et mål om at ambassadørene  i PR-gruppa kan hjelpe søkerne uavhengig av eget studium og studiested.

- Vi tenker derfor at vi driver mer med god informasjonsformidling og relasjonsbygging enn ren tradisjonell markedsføring i dette teamet. Responsen vi får både på messer, skolebesøk og åpen dag er veldig positiv. Bloggene leses også endel, men her er vi fortsatt i en læringsprosess og vil gjøre mer tiltak for å spre gode innlegg i andre kanaler, sier Skår. 

– Tusen kilometer til nærmeste butikk

Gjennom psykologibloggen til Linn Blumenthal kan leseren få innblikk i studentliv generelt, og psykologifaget spesielt. Et blogginnlegg viser et eksempel på en kognitiv test som kan si noe om hvordan hjernen tilpasser seg nye oppgaver. Psykologibloggeren la også ut flere bilder på snapchat da studentene så på ekte dyrehjerner, for å få forståelse av hvordan nervesenteret fungerer.

– Det var litt ekkelt, og flere av hjernene var ganske gamle, sier Blumenthal, og gjør en liten grimase.

Hun har også skrevet om problemer med sykdom rundt eksamenstid og økonomiske utfordringer for fulltidsstudenter. Selv finansierer hun studiene med jobb som nattevakt ved en omsorgsbolig.

– Det mest populære innlegget mitt handlet om boligmarkedet for studenter i innlandet. Jeg skrev det fordi jeg hadde så mange spørsmål selv før jeg flyttet til Lillehammer. Det kan jo være greit for nye studenter å vite at hvis den som leier hybel på Storhove, bor omtrent tusen kilometer unna nærmeste butikk, ler Blumenthal.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VIKTIG INFORMASJON: - Det er viktig at studentene vet noe om hva de går til, sier Linn Blumenthal (27). Hun blogger om hvordan det er å være psykologistudent ved Høgskolen i Innlandet.

VIKTIG INFORMASJON: - Det er viktig at studentene vet noe om hva de går til, sier Linn Blumenthal (27). Hun blogger om hvordan det er å være psykologistudent ved Høgskolen i Innlandet. Foto:

– Fy flate, så mye kunnskap vi får

– Hva håper du å oppnå med tekstene?

– Jeg håper bloggen kan øke interessen for faget. Noen spør om hva man skal med en bachelor i psykologi, men jeg tenker fy flate, så mye kunnskap vi får om mange viktige fagområder. Jeg har faktisk møtt to leger som bestemte seg for å studere medisin etter at de lærte om biologisk psykologi på psykologistudiet her ved Høgskolen i Innlandet, sier Blumenthal.

Fra før har hun en bachelor i medievitenskap fra NTNU.

– Jeg var ganske aktiv i Studentersamfunnet i Trondheim og var forberedt på at det kunne bli en nedtur å flytte til innlandet, men Lillehammer har levert, sier Blumenthal.

Planen videre var opprinnelig å komme inn på et masterløp i psykologi i Danmark, men etter all biologiundervisningen frister også kognitiv nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Men det kan hende jeg gjør noe helt annet også!

"Foreldrefasit"

Psykologifaget omfatter flere fagdisipliner, og Blumenthal mener alle felt har sin sjarm. Kognitiv psykologi handler blant annet om språkforståelse, hukommelse og læring. Statistikkforelesningene skal forberede studentene på eventuell egen forskning. I utviklingspsykologi knyttes atferd og egenskaper til alder.

– Som psykologistudent har man lett for å bruke seg selv som eksempel. Man tenker på sitt eget liv og vurderer egne foreldre. Når vi sitter med fasiten er det lett å bli oppmerksom på avvikene!

– Jeg har skjønt at jeg ikke har skjønt noen ting

– Hvilket temaområde gleder du deg mest til på psykologistudiet framover nå?

– Jeg tror alle gleder seg til abnormal psykologi, som vi skal ha neste år. Da skal vi lære om psykiske sykdommer og lidelser, sier hun.

Men før det må psykologistudentene bestå en eksamen i biologi.

– Jeg er fortsatt sjokkert over det vanskelige stoffet i biologiboka. Nå pugger jeg aksjonspotensialet i nerveceller. Mange lurer på om psykologi er et vanskelig fag. Hittil har jeg kalt det utfordrende, men når jeg pugger hvordan ioner går ut og inn av celler, synes jeg egentlig det er ganske vanskelig, humrer Blumenthal.

– Hvordan har psykologistudiet endret deg som person?

– Jeg har skjønt at jeg egentlig ikke har skjønt noen ting om hvordan psyken fungerer! Og jeg har blitt mer bevisst min egen atferd og lykkefølelse. Når man er glad er det positive hormoner i sving. Jeg kan nesten kjenne det fysisk. Lykkefølelse har nesten blitt noe biologisk!

Artikkeltags