Styret vil fortsatt granske

LYTTET: Styreleder Bente Mejdell og sykehusdirektør Morten Lang-Ree lyttet til de mange innspillene under styremøtet i Sykehuset Innlandet mandag.

LYTTET: Styreleder Bente Mejdell og sykehusdirektør Morten Lang-Ree lyttet til de mange innspillene under styremøtet i Sykehuset Innlandet mandag. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

- Vi er tjent med at at vi får en ekstern uhildet gjennomgang av bekymringsmeldingen sa styreleder Bente Mejdell på mandagens styremøte i Sykehuset Innlandet.

DEL

BRUMUNDDAL: Vedtaket om at varslersaken, der sykehusdirektør Morten Lang-Ree fikk knallhard kritikk, skal granskes, står ved lag etter styremøtet mandag.

Kritiske spørsmål

- En ekstern gjennomgang er nødvendig fordi vi etter forrige styremøte erfarte at det blir stilt kritiske spørsmål om behandlingen av saken, sa Mejdell.

- Det er best for alle parter at den gjennomgås eksternt og jeg har forsikret meg om at administrerende direktør deler dette synet, sa hun.

LES OGSÅ: Lufta ut av kodesaken?

Styremedlem Marit Gilleberg minnet Mejdell om at saken gjaldt en bekymringsmelding som nå er omgjort til varslersak, og viste til at Bente Mejdell bruker ordet bekymringsmelding.

- Det er viktig at vi nå bruker begrepet varslersak, sa Gilleberg.

I tråd med loven?

Et av punktene Lang-Ree fikk kritikk for var den mye omtalte omplasseringen av divisjonsdirektør Solveig Brekke Skard.

Gilleberg ba mandag om en rask avklaring om hvorvidt den mye omtalte omplasseringen av Skard var i tråd med arbeidsmiljøloven.

- Det ligger til grunn at den vurderingen skal gjøres, var Mejdells svar.

Det er lagt opp til at resultatet av granskingen av varslersaken skal være klar til april.

Mandag la også prosjektleder Inger Lise Ski fram sin plan for hvordan bekymringsmeldingen om psykisk helsevern i foretaket fra Helsetilsynet skal følges opp i et eget prosjekt.

Kodesaken tar tid

I november ga Analysesentret Lillehammer sykehus kraftig kritikk for ikke å ha systemer for å kode pasienters sykdommer riktig. Senere etterlyste styremedlemmene et konkret svar på når en kan forvente å få vite hva som egentlig har skjedd.

Mandag sa styremedlem Ove Talsnes sa at han har fått flere henvendelser som gjelder den såkalte kodesaken.

- Hvorfor tar det så lang tid?

- Også styret har presisert hvor viktig denne saken er, sa Talsnes.

Han mener ansatte føler seg mistenkt, og at saken er en belastning for dem.

- Det har helt klart tatt lengre tid en vi hadde sett for oss, svarte Morten Lang-Ree.

Artikkeltags