Gå til sidens hovedinnhold

Kom, skjøt og forsvant

Artikkelen er over 5 år gammel

I helikopter landet de foran Swix-senteret på Storhove. Noen timer senere var Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø tilbake i trening.

LILLEHAMMER: Skiskytterprofilene landet i helikopter for å være gjester i morgensendingen til Radio Norge og kaste glans over åpningen av Blåswixbutikken.

(Se bildeserie på bunnen av artikkelen)

Nylagt skispor

Morgenklubben ble sendt fra bygget, Lillehammer-reklame gjennom fire timer. Samtidig som de gikk på lufta klokken 06, sto de første kundene på døra.

Utenfor var det andre enn skiskytterprofilene som fikk oppmerksomheten. Geir Schau, radioprofilen, kjent fra flere tv-programmer, kastet seg ut i nylagte skispor, med en melding til Hegle Svendsen.

- Så mange har vel aldri fotografert deg på startstreken.

For da Swix planla åpningen, var målet et snølagt spor utenfor bygningen. Paul Aunaas fikk oppgaven. Han tenkte Sognefjellet, fikk klarsignal fra fjellstyret, men fant isteden snøen i Lillehammer.

Med Swix-åpningen ble nemlig snølageret til verdenscup-arrangøren på Birkebeineren skistadion åpnet.

- Gravemaskinen fylte et lass, nok til å legge et spor, sa Aunaas.

Det pirret nysgjerrigheten til den tidligere toppløperen Vegard Ulvang. Swix-mannen som er sentral i den internasjonale skiforbundet (FIS), er også mannen som skal kontrollere forholdene under verdenscuprennene i begynnelsen av desember.

- Den snøen er dyrbar, slo han fast og ble fristet av et par ledige skisko.

- Det ga faktisk skifølelse i august.

Hopperen Roger Ruud, Thomas Alsgaard, Oddvar Brå og andre idrettsprofiler lot skiene ligge...

Flyttet til Oslo

Hva Morgenklubben mener er den fremste tegnet på en lillehamring; jo han bruker pins som søkke på fisketuren!

Blant dem er ikke Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø lenger.

- I dag kjente jeg på savnet av Lillehammer. Det var en fantastisk flott flytur inn mot byen, sier Hegle Svendsen. Han flyttet fra Lillehammer til Oslo for to år siden. Det samme gjorde Bø.

- Men det er ikke mer enn en uke siden jeg var på treningsleir her. Det er glimrende treningsforhold, sier han som tok med seg en seier på veg videre til trening og Toppidrettsveka – i helikopter. Skyteduellen mot Morgensklubbens menn ble lett match.

Bilder fra åpninga fredag morgen:

Bildeserie

Se bildene fra skisporet

Bilder fra den offisielle åpninga torsdag:

Bildeserie

Se bildene fra åpningen av Swixsenteret

LES MER OM ÅPNINGEN AV SWIX-SENTERET: