Sykehusdirektør Morten Lang-Ree går av ved nyttår

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I en pressemelding torsdag skriver Sykehuset Innlandet at Morten Lang-Ree har informert styret om at han ønsker å gå av som administrerende direktør i Sykehuset Innlandet ved årsskiftet.

Les også GD-kommentaren: Et varslet direktørskifte i Sykehuset Innlandet

​Han har hatt stillingen i sju år.

- Jeg går inn i mitt åttende år som administrerende direktør i Sykehuset Innlandet. Jeg tenker at alt har sin tid. Da jeg tiltrådte i 2009 hadde jeg satt meg en maksgrense på sju år. Det orienterte jeg styreleder om, sier Morten Lang-Ree til GD torsdag kveld.

- Har uroen rundt lokalisering av nytt sykehus påvirket ditt valg?

- Nei, dette er helt udramatisk. I en slik type stilling må en være forberedt på uro, så det synes jeg ikke. Jeg vil kalle det engasjement og ikke uro! Og engasjementet er kjempestort. Det vil det alltid være. Periodevis stort engasjement må jeg leve godt med i en slik stilling, ellers hadde jeg måttet slutte for lenge siden, sier Lang-Ree til GD.

Les også: Avdelingssjefene vil ha slutt på sykehus-runddansen

- Jeg har hatt gleden av å lede nærmere 10.000 svært kompetente medarbeidere som hver dag går på jobb for å gi god kvalitet til Innlandets pasienter og pårørende. Det har vært givende. Da jeg tiltrådte i 2009 var min klare holdning at dette er en type stilling man ikke bør sitte altfor mange år i. Denne holdningen vil jeg etterleve og ønsker nå å gi stafettpinnen videre, sier Lang-Ree i pressemeldingen.

Anne Enger, styreleder i Sykehuset Innlandet, starter nå arbeidet med å finne Lang-Rees etterfølger.

Les også: Anne Enger ny styreleder i Sykehuset Innlandet

- Jeg tar oppsigelsen til etterretning, sier Enger, som setter pris på at Lang-Ree fortsetter som administrerende direktør ut året.

Morten Lang-Ree vil gå over i en annen stilling i foretaket etter nyttår.

- Det ligger i min ansettelsesavtale at jeg har mulighet til en såkalt retrettstilling. Innholdet i den blir definert nærmere siden, sier Lang-Ree til GD.

Artikkeltags